HR | EN
Poduzetništvo

EIT Food - globalna revolucija u inovacijama i proizvodnji hrane – uključite se u natjecanje i osvojite novčane i druge vrijedne nagrade

Program EIT Food je najveća inicijativa vezana uz poljoprivredno-prehrambeni sektor, a povezuje tvrtke, sveučilišta i istraživačke centre u Europi s ciljem poticanja poduzetništva i inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Cilj programa je  globalna revolucija u inovacijama i proizvodnji hrane.

Dvije su glavne EIT Food aktivnosti, a to su EIT Food RIS Fellowships i Talents te Innovation Prizes.

RIS Fellowships i Talents - studenti diplomskih studija i diplomirani studenti, kao i studenti doktorskih studija i poslijedoktorandi, iz različitih obrazovnih područja, imaju priliku otići na plaćenu stručnu praksu u jednu od 28 RIS država. Praksa se provodi od 3 do 6 mjeseci, tijekom kojih polaznici rade u jednoj od tvrtki EIT Food partnera (Bosch, Pepsico, Nestle, Danone, itd.) i primaju financijsku potporu od 1350-2000 eura. Prijave su otvorene, a za dodatne informacije javite se na adresu e-pošte: ivana@tera.hr.

Innovation Prizes - misija je inicijative EIT Food transformirati prehrambeni sustav Europe – čineći ga boljim za ljude i za planetu. Iz tog je razloga pokrenuto natjecanje Innovation Prizes – natjecanje s ciljem pružanja potpore start-up tvrtkama u razvoju novih proizvoda i usluga koji bi pomogli transformirati poljoprivredno-prehrambeni sustav, čineći ga zdravijim, održivijim i pouzdanijim.

Ove je godine na raspolaganju više od 200.000 eura za poduzetnike i start-up tvrtke iz sljedećih država: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija (određene regije), Latvija, Litva, Poljska (određene regije), Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Portugal, Španjolska (određene regije) i Turska. Nagrade će biti dodijeljene u 17 regionalnih finalnih natjecanja, u kojima će tri najbolje start-up tvrtke osvojiti 1.000 eura, 3.000 eura i 5.000 eura (u svakom finalnom natjecanju). Uz novčane nagrade, start-up tvrtke koje sudjeluju u natjecanju ostvarit će pristup investitorima, visokokvalitetnim treninzima i edukacijama, mentorima te stručnjacima.

Natjecanje uključuje veliko finale u kojem će se osobe ili timovi koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država natjecati za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000 eura, 15.000 eura i 25.000 eura.

Rok za prijavu je 19. travnja 2020. godine. Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

03 03/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice