HR | EN
Poduzetništvo

Inspirativne žene poduzetnice u našim inkubatorima!

Iako žene čine većinu svjetske populacije, u sferi poduzetništva još uvijek čine manjinu. Međutim, u proteklih dvadesetak godina vidljive su pozitivne promjene u ženskom poduzetništvu. Sve je više žena osposobljeno za nove tehnologije, inženjerstvo i razvoj te istraživanje i  inovacije. Prema podacima FINA-e, udio žena u vlasničkoj strukturi trgovačkih društava u Hrvatskoj u 2018. godini iznosio je 31,3%. U tu statistiku pripadaju i žene poduzetnice koje su za svoje poslovanje odabrale Poduzetnički inkubator i Inkubator kreativnih industrija u Gradu Koprivnici.

U Poduzetničkom inkubatoru smješteno je 5 poduzeća kojim upravljaju žene poduzetnice.

Poduzeće Sana delikatese najprepoznatljivije je po svojem proizvodu hummus namazu. Pod vodstvom Silvije Repić, Sana delikatese su za svoje društveno odgovorno poslovanje i humanitarno djelovanje primile i priznanje "Najdonator" za 2019. godinu u kategoriji malih i srednjih tvrtki.

Osnivačice Centra Zagrljaj su Ivana Vladušić i Ana-Marija Nikolić. Osim individualnog i grupnog rada s djecom, organiziraju i radionice za odrasle te savjetodavne razgovore za roditelje pri čemu naglasak stavljaju na socio-emocionalni razvoj.

Dragica Lodeta vodi Studio Julijana, salon za uređivanje noktiju, šminkanje i pedikuru, a knjigovodstvene usluge pruža Vesna Vincek-Grljušić u Knjigovodstvenom obrtu Vincek. Luna Safety d.o.o. je poduzeće koje vodi Božica Martinko, a bavi se zaštitom na radu. O širokom spektru djelatnosti kojima se bave poduzeća u Poduzetničkom inkubatoru svjedoči i poduzeće Evijan j.d.o.o. koje vodi Nataša Miljanović Zagorščak, a čija je glavna djelatnost Internet trgovina.

U Inkubatoru kreativnih industrija uspješno posluju 3 žene poduzetnice.

Karla Lulić je scenaristica, redateljica i filmska producentica te pokretačica udruge za audiovizualnu djelatnost Dobar film, a o njezinom uspjehu govori i činjenica da je njezin debitantski kratkometražni film „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“, doživio svjetsku premijeru u Los Angelesu.

Digitalna agencija Marisha studio pruža usluge digitalnog marketinga, fotografiranja, ilustriranja i web dizajna, a vodi ju mlada poduzetnica Marija Barišić koja je krenula u poduzetničke vode još 2016. godine.

Inkubator kreativnih industrija odnedavno je postao bogatiji i za novoosnovani obrt za video snimanje, dizajn i usluge Bijeli zec čija je vlasnica Lara Pošta.

Neka vam ove poduzetne žene budu uzor i podsjetnik da ključ uspjeha leži u radu, trudu i upornosti! Svim ženama želimo da ovaj dan bude sretan i ispunjen ljubavlju i poštovanjem!

08 03/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice