HR | EN
Poduzetništvo

Poduzetnička transformacija Koprivnice

Koprivnički poduzetnik ugostio je predstavnike Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu 28. studenoga 2018. Prepoznati kao uspješni pokretači poduzetništva, Koprivnički poduzetnik i Grad Koprivnica predstavili su svoj rad i rad svojih poduzetnika gostima iz SAD-a. Prilikom posjete razgovarali su o prilikama za suradnju dvije zemlje te razmijenili uspješna poslovna iskustva.

Posebna gošća posjete bila je predsjednica i direktorica Pittsburgh Technology Councila gospođa Audrey Russo. Gospođa Russo kao pokretačica građanskih inicijativa, spisateljica i članica poslovnih anđela govorila je o brzom i velikom kolapsu Pittsburgha te njegovom ponovnom rastu i razvoju, ne samo u grad poželjan za život, već u grad koji drugima služi kao primjer moderne transformacije. Poduzeća koja djeluju unutar Poduzetničkog inkubatora (Marisha studio, Codebox, eMerkato) dobili su priliku predstaviti svoje poslovanje predstavnicima Ambasade i gospođi Russo, nakon čega je ona popričala sa svima njima o budućim planovima i razvoju poslovanja.

Pittsburgh je mjesto u kojem dominiraju kompanije fokusirane na umjetnu inteligenciju, autonomnu mobilnost i strojno učenjenje. Pittsburgh Technology Council pomaže tehnološkim poduzećima kroz različite platforme pokrenuti poslovanje, prikupiti kapital, zadržati kvalitetnu radnu snagu i osigurati vidljivost. „Ukoliko imate ideju, najbolje što možete napraviti za poslovanje je približiti ju kupcima što je moguće bliže“ filozofija je kojom se vodi gospođa Russo. Stoga ona i njezin tim rade po cijelom svijetu kako bi proizvode i usluge svojih poduzetnika približili kupcima te kako bi pronašli talente i kompanije koje im mogu ponuditi usluge i proizvode iz STEM područja. Gospođa Russo ohrabrila je poduzetnike, sugerirala im na što se trebaju fokusirati u poslovanju te su razmijenili kontakte. Zajedno sa gospođom Russo Koprivnicu je posjetila i Savjetnica za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva Laura Gavinski Djuragić koja je istaknula kako je Veleposlanstvu poseban cilj suradnja s manjim mjestima kao što je Koprivnica te je dodala kako su u procesu razvoja programa razmjene alumnija. Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić predstavila je gošćama planove za razvoj regije Sjever te istaknula važnost ove posjeta radi povezivanja i razmjene iskustva.

Osim posjete Koprivničkom poduzetniku predstavnice Veleposlanstva posjetile su Sveučilište Sjever gdje su im prezentirani programi za razmjenu studenata i dodatno usavršavanje. Također, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, ugostila je predstavnice Veleposlanstva te im prezentirala buduće planove kao i načine na koje Koprivnice podupire poduzetništvo.

29 11/2018
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice