HR | EN
Poduzetništvo

Gradonačelnik i zamjenica posjetili su poduzetnike u Inkubatoru te gradilište novog Inkubatora kreativnih industrija

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić  u ponedjeljak 21. siječnja 2019. zajedno sa zamjenicom Ksenijom Ostriž nastavio je posjete i radne sastanke s gradskim ustanovama i tvrtkama. Tom prilikom posjetio je poduzetnike koji su smješteni u prostorima Koprivničkog poduzetnika. Uz zamjenicu Kseniju Ostriž, radnom sastanku prisustvovala je Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika te poduzetnici koji za svoje poslovne prostore koriste zgradu Koprivničkog poduzetnika. Direktorica Poduzetnika istaknula je da je u 2018. godini osam novih poduzetnika otvorilo ured u Inkubatoru dok je bilo 5 do 6 dodatnih upita za prostor za koje nažalost u postojećem nije bilo mjesta. Izgradnjom novog Inkubatora, osigurati će se prostor za sve zainteresirane poduzetnike iz područja IT i  kreativnih industrija. Prisutni poduzetnici predstavili su svoje tvrtke i proizvode te poslovne rezultate koji su kontinuirano u rastu.

"Da nam je današnji Inkubator premali i da postoji veliki interes za prostorima u novom Inkubatoru, govori nam o sposobnosti i proaktivnim idejama i metodama kojima ste našli svoje mjesto pod poduzetničkim suncem i da Koprivnica polako, ali sigurnim koracima ide prema naprijed. Ono što je pred nama jest novi paket mjera poticanja poduzetništva kako bi vam dali više vjetra u leđa." – rekao je gradonačelnik prilikom obraćanja poduzetnicima.

Nakon sastanka u postojećem Inkubatoru, gradonačelnik je u pratnji zamjenice, direktorice i drugih suradnika, posjetio gradilište novog Inkubatora čiji dovršetak izgradnje se očekuje ove jeseni. Riječ je o investiciji teškoj gotovo 14 milijuna kn i 100% je financirana kroz Europski fond za regionalni razvoj. Iskazi interesa za najam prostora primaju se do 30. travnja 2019., a prostori veličine od 13,70 do 38,65 četvornih metara moguće je zakupiti po subvencioniranoj cijeni od 7,50 do 30,00 kn po četvornom metru, ovisno o starosti poduzeća.

25 01/2019
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice