HR | EN
Događanja

Na Taste the idea- food&tech konferenciji tražilo se mjesto više

U petak, 12.7. 2019. u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici održana je Taste the idea – food&tech konferencija. Konferencijom je završena aktivnost drugog bootcampa održanog u sklopu projekta Partnerstvo za sve 2. S obzirom na to da je bootcamp bio orijentiran na hranu i tehnologije kao gosti završne konferencije odabrani su poduzetnici iz tih područja. Kako izgleda food marketing u digitalno doba, može li se živjeti od bloganja te kako uz pomoć tehnologije od malih nasada dobiti puno uroda publici su ispričali gosti konferencije Darko Kontin (Flavorific), Sanja Mijac (Domaćica), Damir Kečanović (Koprivnički malinjak) i Dinko Šimac (Beyond Pines).

“Dobar i uigran tim ljudi ključ je uspjeha, ovo je posao u koji treba uložiti puno rada i truda, a kako bi se kreirao vrhunski sadržaj, potrebna su i značajna financijska sredstva” – ispričao je Darko Kontin kreativni direktor „Flavorific“ studia. „Flavorific“ je specijalizirani studio koji pruža usluge kreiranja digitalnog sadržaja vezanog za hranu i kuhinjske uređaje, a  koji su zadaci takvog studija i koji su najčešći zahtjevi klijenata publici je objasnio Darko.

Prisutni su s nestrpljanjem čekali čuti izlaganje koje je pripremila Sanja Mijac – food blogerica. Sanja Mijac krije se iza imena “Domaćica”, a osim hrane voli i fotografiju pa je njezin blog prava vizualna poslastica. Svojim objavama mjesečno uveseljava preko 200.000 čitatelja, a izdala je i kuharicu. „Najsretnija sam  kada mi se povratno jave čitatelji kojima je po mom receptu uspio prvi kolač ili jelo“ – izjavila je Sanja.

Koprivnički uzgajivač malina, Damir Kečanović prezentirao je formulu uspjeha „Koprivničkog malinjaka“. Kako se uz manje nasade mogu postići veliki urodi uzgojeni na ekološki način, kako na cijeli projekt utječe tehnologija i u čemu je tajna zadovoljnih kupaca koji im se iz godine u godinu vraćaju ispričao je Damir.

Na početku same konferencije publici je prikazan video izrađen kroz radionice projekta gdje su predstavljeni mentori, gosti predavači bootcampa kao i polaznici. Kroz radionice bootcampa prošlo je 24 polaznika, radionice je kreiralo 6 mentora, a upotpunjene su gostovanjima 6 predavača. Kroz 24 održane radionice, koje su trajale 6 tjedana, mentori su polaznicima prenosili svoja praktična znanja kao i iskustva u poslovanju. Edukacije su bile besplatne, a naglasak je bio na primjerima iz prakse i interaktivnoj edukaciji.

Taste the idea – food&tech bootcampom polaznici su dobili mogućnost steći znanja o najnovijim tehnologijama i njihovoj važnosti u proizvodnji i preradi hrane, interaktivno raditi na oblikovanju vlastitih poslovnih modela, čuti od iskusnih o zaprekama s kojima bi se mogli susresti prilikom pokretanja poslovanja. Program su upotpunili brojni gosti predavači – kuhari, nutricionisti, pivari, a cjelokupna priča bootcampa zaokružena je odličnom hranom koja se tematski nadopunjavala sa sadržajem edukacija.

Taste the idea – Food&Tech bootcamp dio je projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“. Odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 HRK (Sufinanciranje od strane EU je 99,08%). Nositelj projekta je PORA KKŽ, a u projekt su uključena još 5 partnera  Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivnički poduzetnik d.o.o.

 

12 07/2019
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice