HR | EN
Događanja

TEDx Koprivnica Library održan u Inkubatoru kreativnih industrija

U prostorijama Inkubatora kreativnih industrija održan je prvi TEDx Koprivnica Library u 2020. godini. I na prvom ovogodišnjem TEDx-u sudjelovali su izvrsni govornici, a ove godine to su bili Karla Čurin, Kristina Čunović, Melita Pavlek i braća Hrvoje i Domagoj Boljar.

Kako živjeti jednostavnije i sretnije, kako živjeti u trenutku, kako biti znatiželjan i istraživati i kako naći svoj način odmaranja. O tome je, inspirirana svojom maltezericom Siri, pričala Melita Pavlek koja je i otvorila TEDx.

Kristina Čunović pričala je o projektu kojeg je osmislila, a čiji je cilj spajanje roditelja koji odrađuju zatvorsku kaznu s njihovom djecom putem čitanja. Projekt funkcionira tako da roditelj u zatvoru dobiva priču koju čita, čitanje se snima, potom se snimka na CD-u zajedno sa slikovnicom ili knjigom dostavlja djetetu.

Jedan od govornika bio je i Paul Bradbury, inače Englez iz Manchestera koji od 2002. živi na Hvaru i piše blog o Hrvatskoj. U nepunih 20 godina upoznao je sve dobre i loše strane Hrvatske pa je tako istaknuo da Hrvatska ima fantastičan stil života, sigurna je, dio je EU, infrastruktura je dobra, hrana i vino su odlični… Strancima nije jasno zašto ljudi iseljavaju iz takvog mjesta. No, i ja sam saznao kako Hrvatska funkcionira tek kada sam čio za riječ “uhljeb”.

Karla Čurin ispričala je svoju životnu priču koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Bila je to životna priča o nagluhoj djevojci od rođenja, o svim njenim unutarnjim i vanjskim preprekama koje je u životu morala prijeći kako bi ostvarila svoje ciljeve. Uz spoj grafičkog dizajna i razvoja aplikacija, osmislila je mobilnu aplikaciju Oaza koja se koristi kao digitalni psihoterapeut za ljude koji se bore s anksioznošću, depresijom i suicidalnim mislima.

Na TEDx je stigao i dvojac koji stoji iza brenda MIRET, inače braća Hrvoje i Domagoj Boljar. Brend MIRET poznat je po ekološkim tenisicama koje su napravljene od materijala koji nisu štetni za okoliš i mogu se u potpunosti reciklirati. 

12 07/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice