HR | EN
Edukacije

Održana edukacija o mogućnostima financiranja iz nacionalnih i EU fondova

Dana 11. ožujka u Inkubatoru kreativnih industrija održana je edukacija o mogućnostima financiranja iz nacionalnih i EU fondova koju je organizirao Enter Koprivnica u suradnji s Impuls savjetovanjem. Edukaciju su održali mr.sc. Goran Becker i prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić.

Edukacija je obuhvatila mogućnosti sufinanciranja malih i srednjih poduzeća kroz prezentaciju o nadolazećim natječajima za dodjelom bespovratnih sredstava u 2021. godini s fokusom na natječaj izgradnje i opremanja proizvodnih kapaciteta MSP-ova. Sufinancirat će se, između ostalih, i aktivnosti ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koje imaju za cilj izgradnju/rekonstrukciju i opremanje nove ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta. Očekuje se da će početak zaprimanja projektnih prijava biti svibanj/lipanj 2021. godine.

Više informacija o natječaju nalazi se ovdje.

Drugi dio edukacije obuhvatio je mogućnosti financiranja za mala i srednja poduzeća u ICT sektoru te bespovratnog sufinanciranja međunarodnih suradničkih projekata kroz program Eurostars. Cilj poziva je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika te stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman. Prihvatljivi troškovi odnose se na plaće zaposlenih, troškove vanjskih usluga, amortizaciju i sitni inventar, troškove putovanja i ostale troškove. Maksimalni iznos potpore: 200.000,00 EUR.

Predstavljen je i Zakon o istraživanju i razvoju prema kojemu je moguća ušteda na porezu na dobit do 1.5 milijun kuna po projektu za industrijsko istraživanje.

U zadnjem dijelu edukacije predstavljeni su primjeri uspješne prakse te su polaznici aktivno sudjelovali kroz svoje prijedloge za nove projekte.   

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ova edukacija služi za Informiranje o mogućnostima dobivanja financijskih sredstava, a vezana je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

12 03/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice