HR | EN
Edukacije

Povezivanje, dijeljenje znanja i suradnja - pridružite nam se na DevCafe #11

Zanimaju vas teme iz područja kao što su IT, marketing, nove tehnologije, dizajn i slično? Donosimo vam uspješne priče poduzetnika, kao i specifične teme stručnjaka u tim područjima!

Cilj naših DevCafe događaja je dijeljenje znanja, povezivanje i poticanje suradnje između sudionika.

Kliknite ovdje za prijavu za sudjelovanje na DevCafe #11 događaju.
Mjesto i vrijeme održavanja:
Iz udobnosti vašeg doma preko ZOOM platforme
29.04.2021. (četvrtak) u 18:00h

Tema: "SQL tuning / performanse"
Predavač: Darko Golner, Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Ako se ozbiljno ili povremeno bavite relacijskim bazama podataka, ovo bi vam mogla biti zanimljiva tema. Kada koristite bazu podataka za vašu aplikaciju, s vremenom će rasti i potencijalno se usporavati. Zato je važno dobro modeliranje podataka i optimalan pristup tablicama.

Na DevCafe #11 događaju predavač će vam pojasniti neke tipične greške u pisanju SQL upita nad tablicama i kako ih ne ponoviti. Fokus je na pisanju pametnijih SQL upita koji su primjenjivi na bazama MySQL/MariaDB, Oracle, SQL Server i drugima.

Kako saznati "troškove" SQL upita i kako konkretno napraviti fine tuning su pitanja na koja ćete dobiti odgovore na našem DevCafe #11 događaju. Navedeno će vam se ukratko demonstrirati na projektu u MySQL-u kojeg predavač koristi na predavanjima studentima, a vezano je za analizu poslova s portala MojPosao.

Poveznica za sudjelovanje na DevCafe #11 događaju:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82144434809?pwd=NkV1SkNoU29FOWt6eGpnbWt3R1I4QT09

Meeting ID: 821 4443 4809
Passcode: kH4NJ1

Da bi sudjelovali na našem DevCafe #11 događaju, sve što trebate je kopirati ovu poveznicu u vaš internet preglednik, a nakon toga će se ZOOM automatski pokrenuti.

 

 

21 04/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice