HR | EN
Blog

Život u inkubatoru: Fox Box

Enter Koprivnica: Fox Box-ovci, kako je započela vaša priča i tko čini vaš tim?

Fox Box:
Fox Box tim čine Siniša Cikač i Marko Horvatić. Neki bi rekli mladi i kreativni dizajneri, iako je ovo prvo jako upitno. Naša priča započela je prije par godina u jednoj koprivničkoj tiskari gdje smo radili kao grafički dizajneri. Primijetili smo nedovoljno pridavanje vremena i pažnje samom grafičkom rješenju, pošto je tiskarama općenito primara djelatnost tisak, te smo odlučili otvoriti agenciju za dizajnerske usluge i marketing. Svoje iskustvo i kreativnost pretočili smo u posao gdje stvaramo novi, inovativni dizajn koji prati svjetske trendove.

Enter Koprivnica: Možete li nam pobliže objasniti ono čime se bavite?

Fox Box:
Naša specijalnost su usluge grafičkog dizajna poput kreiranja novih brandova, redizajna postojećih, dizajn vizualnog identiteta, weba, ambalaže, print dizajn, digitalni dizajn pa sve do osmišljavanja čitavih reklamnih kampanja. Rad uglavnom pokriva sve u konceptualizaciji i dizajnu. Svakom klijentu pristupamo individualno što omogućava veću fleksibilnost, pažnju, kreativnost i našu predanost.

Enter Koprivnica: Što biste istaknuli kao Vašu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju?

Fox Box:
Drugačiji smo po kvaliteti i iskustvu kojeg smo dobili radeći u tiskarama gdje smo prošli cijeli proces stvaranja proizvoda - od same početne ideje, grafičkog oblikovanja, montaže i pripreme za tisak, printa te dorade. Uz to smo već više od desetljeća prisutni na freelance dizajn platformama, gdje uspješno konkuriramo svjetskoj eliti dizajnera i agencija. Klijente privlačimo svježim idejama kojima želimo stvarati inovativni i drugačiji dizajn.

Enter Koprivnica: Odakle crpite inspiraciju za vaša grafička rješenja?

Fox Box:
Inspiriraju nas gore spomenuti profesionalni, kreativni stručnjaci iz cijelog svijeta čiji je dizajn doslovno magija. To je zajednica koja voli surađivati, čime se velike ideje pretvore u jedinstveni dizajn na kojeg ne možete naići nigdje drugdje. Većinu njih naravno pratimo i na kreativnim društvenim mrežama, poput Pinterest-a i Behance-a, gdje se vrlo lako može satima “zaglaviti” otkrivajući radove koji pokreću umjetničku maštovitost.

Enter Koprivnica: Što biste naveli kao prednosti boravka u Inkubatoru kreativnih industrija?

Fox Box:
Na prvom mjestu definitivno poslovni prostor koji nam je financijski vrlo pristupačan. Pošto ovdje posluju poduzetnici osobito iz IT područja, omogućeno je komuniciranje, razvoj i realizacija ideja uz njihovu suradnju. Mogućnost korištenja konferencijskih dvorana u fleksibilnim terminima, što je u današnjem modernom svijetu neodređenih radnih vremena veliki plus. Ambijent koji podsjeća na dnevni boravak opuštajući je i još je jedan dodatni faktor koji pozitivno utječe na našu kreativnost.

Enter Kopricnica: Koji su planovi za budućnost tvrtke Fox Box?

Fox Box:
Želja nam je proširiti naš Fox Box tim s kreativcima iz IT sektora. Specijalizirati se u dva tipa grafičkog dizajna, brandingu i webu te razviti karakterističan stil kojim ćemo biti jedinstveni i prepoznatljivi u svijetu dizajna. Iz “dobri u svemu” biti “odlični u jednome”.

 

09 03/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice