HR | EN
Blog

Život u Inkubatoru: Kreativna točka

U sklopu naše rubrike Život u Inkubatoru donosimo vam zanimljiv intervju s Markom Košutićem iz Kreativne točke.

Enter Koprivnica: Kako je započela Vaša priča?

Kreativna točka:
Naša priča je započela prije nekoliko godina dok sam još radio kao zaposlenik - dizajner jedne od dizajnerskih agencija. Bio sam vrijedan i  uspješan u poslu kojeg sam obavljao, volim rad s ljudima, a pogotovo pomoći u smislu kada ljudi žele nešto posebno gdje će se istaknuti od mnoštva. Tako je jedne večeri nastala  je ideja da otvorim svoj obrt, obrt za promidžbu, marketing i dizajnerske usluge tj. ono u čemu sam "doma". Najteži dio posla bilo je smisliti ime obrta. Htio sam da bude zvučno, posebno, a opet ne na stranom jeziku jer sve  npr. Na  engleskom zvuči fora. Rekao sam sam sebi, bit će hrvatski naziv koliko god to bude teško i tako je nastala KREATIVNA TOČKA.

Enter Koprivnica: Možete li nam reći čime se točno bavite?

Kreativna točka:
Kreativna točka se bavi uslugama grafičkog dizajna, industrijskog dizajna, uređenjem interijera, izradom web stranica, vođenjem društvenih mreža pa tako i s usko povezanim strukama bez kojih ne bi mogli funkcionirati, a to su: fotografija i snimanje video sadržaja za potrebe klijenata prilikom izrade promotivnih materijala ili pak promocije u digitalnom svijetu.

Enter Koprivnica: Zašto Vaši klijenti odabiru baš Vaše usluge?

Kreativna točka:
Naši klijenti su posebni svaki za sebe, znaju što žele. To je prvenstveno kreativnost, nakon toga kvaliteta te brzina i točnost prilikom isporuke naručenog projekta. Radimo s vrlo zahtjevnim klijentima poput HRT-a, Jacquesom Houdekom, Vannom, Varaždinskim baroknim večerima, našom Podravkom i dr. Svaki klijent je za nas  jednako važan i vrijedan.

Enter Koprivnica: Što biste istaknuli kao vašu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju?

Kreativna točka:
Ono što Kreativnu točku čini drugačijom od ostalih tvrtki koje se bave istim ili srodnim zanimanjima jest što svakom klijentu pristupamo kao pojedincu, osluškujemo njihove potrebe, dajemo im sugestije ukoliko nam se čini da je potrebno i tek nakon toga krećemo u realizaciju početne ideje. Ne volimo raditi poslove kao na traci. Za kreativnost je potrebna prije svega inspiracija koja dolazi u trenutku kada je najmanje očekujete.
Najvažnije nam je da naš klijent bude zadovoljan te da suradnja koju ostvarimo bude na višegodišnjoj razini što je za sada tako.

Enter Koprivnica: Odakle crpite inspiraciju za projekte koje radite za vaše klijente?

Kreativna točka:
Inspiraciju crpim iz raznih izvora. Jedan od glavnih je glazba kojom se bavim 20-ak godina. Dizajn i glazba su stvari koje se mogu nadopunjavati ukoliko to tako želite. Svaki dan je drugačiji i poseban, tako i svaki pojedini klijent. Inspiracija dolazi pri prvom susretu. Svaka osoba emitira energiju, pozitivnu ili malo manje pozitivnu. Kada smo u kontaktu s klijentom nesvjesno upijamo energiju koja na neki način spaja odnosno udaljava. Želim reći da kada potencijalni klijent posjeti naš ured, unutar nekoliko sekundi, energiju kojom "zrači" prepoznajemo te ovisno o tome znamo kako ćemo pristupiti istom. To je ono neko pravilo od 3 sekunde za koje se priča u poslovnom svijetu... Svaki klijent daje nam inspiraciju svojom dozom energije. Pozitivne :-)

Enter Koprivnica: Na kraju radnog dana, što Vas čini posebno zadovoljnim?

Kreativna točka:
Kada radiš posao kojeg voliš, imaš zadovoljne klijente, upotpuniš ga glazbom, zdrav si i znaš da te kod kuće čekaju vesela nasmijana djeca i supruga... Da li je to dovoljno da budeš zadovoljan? Vjerujem da je! 

Enter Koprivnica: Koji su Vaši planovi za budućnost?

Kreativna točka:
Velika želja mi je da nakon završetka ove epidemiološke situacije proširiti firmu s barem još jednim kreativnim i marljivim zaposlenikom te samim time povećati i bazu klijenata.

01 10/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice