HR | EN
Blog

Život u inkubatoru: Photo Adria

U sklopu naše rubrike Život u inkubatoru ovoga puta smo pričali s Markom Hanžekovićem iz Photo Adria. Što nam je Marko rekao, možete pročitati u zanimljivom intervjuu.

Enter Koprivnica: Kako je započela Vaša priča?

Photo Adria:
Photo Adria počinje s radom 2018. godine nakon višegodišnjeg iskustva u području fotografije, rada s drugim fotografima i s povećanim brojem upita i preporuka prijatelja na lokalnom tržištu. Krenulo je s fotografiranjem događaja, obitelji, parova i portreta te su se usluge kroz više od dvije godine poslovanja proširile na fotografiranje poslovnih portreta, nekretnina, proizvoda, virtualnih šetnji i video usluga.

Enter Koprivnica: Bavite se fotografijom i videom različitih događaja. Možete li izdvojiti neke događaje koje najviše volite fotografirati ili snimati?

Photo Adria:
Volim fotografirati gotovo sve ali, od događaja bi izdvojio fotografiranje koncerata, festivala elektronske glazbe i sličnih evenata. Uz fotografiranje događaja izdvojio bi studijsko fotografiranje portreta zbog manipulacije svijetlom gdje u odnosu na prirodno svijetlo mogu stvoriti priču na fotki kakvu zamislim.

Enter Koprivnica: Zašto Vaši klijenti odabiru baš Vaše usluge? Što biste istaknuli kao Vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Photo Adria:
Velik broj klijenata dolazi starim dobrim „mouth to mouth“ preporukama, dok ostatak dolazi kao plod marketinških kampanja i raznih PR aktivnosti. Kao prednost bi istaknuo fokus na usluge koje konkurencija ne nudi uopće ili im ne posvećuje pažnju. Većina fotografa u Hrvatskoj je fokusirana na usluge koje se najviše traže, poput fotografiranja vjenčanja te zanemaruju usluge koje su manje tražene na tržištu.

Enter Koprivnica: Odakle crpite inspiraciju za projekte koje radite?

Photo Adria:
Inspiracija ovisi radi li se o projektu za koji sam angažiran od strane klijenta ili o projektu koji nastaje inspiriranjem kroz neki događaj, fotografiju, video ili slično. Ako se radi o fotografiranju nečeg što radim često inspiracija mi dolazi s dolaskom na lokaciju nakon što vidim scenu i svijetlo. Kod fotografiranja ili snimanja nekih projekata inspiraciju tražim kod planiranja, često putem raznih platformi (Instagram, Pinterest, Youtube) gdje gledam radove autora sličnih projekata kako bi lakše vizualizirao što želim snimiti.

Enter Koprivnica: Photo Adria planovi za budućnost?

Photo Adria:
Tekuća 2020. godina je bila nepredvidiva i malo nas je usporila u rastu, no optimistično gledamo prema 2021. godini i budućim projektima. Sljedeće godine planiramo širenje poslovanja u turizmu i uvođenje novih usluga.

18 10/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice