HR | EN
Creative Europe

CODES - CO-DEsign for Sustainability

Enter Koprivnica provodi projekt CODES – CO-DEsign for Sustainability koji je financiran iz programa Kreativna Europa, a čiji je cilj promicanje inovativnih poslovnih modela koji se bave tržišnim transformacijama za modni i dizajnerski sektor, temeljene na novim oblicima suradničkog i umjetničkog stvaranja.

CODES se bavi jačanjem sektora mode i dizajna (F&D) u suočavanju s transformacijama svijeta koji se mijenja i koji snažno utječu na umjetničko stvaranje i povezani lanac vrijednosti. Tržišni trendovi i poslovni modeli, tehnološke inovacije i raspodjela rada, stavovi kupaca i održivi koncepti koje treba integrirati u proces dizajna neki su od ključnih izazova s kojima se suočava F&D sektor.

Konzorcij je uravnotežen (ENTER Koprivnica doo (CRO), Romagna Tech ( IT), KEPA- Business and Cultural Development Center (GR)) i komplementaran u smislu stručnosti, sastavljen od partnera koji imaju veliko iskustvo u upravljanju i provedbi projekata financiranih od strane EU.

CODES identificira tri glavne ciljne skupine: F&D profesionalci:
1. kreativci, start-upovi, mala i srednja poduzeća i freelanceri koji rade u području mode i dizajna proizvoda, posebno oni koji se bave održivim dizajnom u modi,
2. Operateri ekosustava obuke: treneri i profesori, studenti akademija i tehničkih škola, istraživačke organizacije itd.,
3. Udruge, organizacije za potporu poslovanju, institucionalni subjekti: inkubatori, kreativni hubovi, udruge dizajnera, lokalne razvojne agencije itd.

Trajanje projekta: 1.1.2023. - 31.12.2024.

Poveznica: https://co-design4sustainability.eu/

 

Veličina fonta
Kontrast
Poveznice