HR | EN
Programi

Upravljanje projektnim aktivnostima u vrijeme koronavirusa

Početkom 2020. godine nismo mogli zamisliti da će razgovori s predstavnicima ekosustava biti posljednji sastanci licem u lice. U to vrijeme zanimljivi podaci dobiveni su od predstavnika Sveučilišta, predstavnika Tehnološkog parka i Tehnološkog inovacijskog centra te predstavnika Nacionalne vladine organizacije. Svaki od njih predstavio je vlastiti pogled na industriju 4.0 u Hrvatskoj, probleme, prepreke, prijedloge kao i svoju ulogu u njoj. Uz sve ostale projektne aktivnosti, informacije prikupljene intervjuima imale su svrhu boljeg razumijevanja trenutnih  situacija vezanih uz industriju 4.0 na međunarodnoj razini.
 
Iznenada je situacija s COVID-19 promijenila sve. Konferencije, razmjene iskustava i B2B susreti su odgođeni. Digital takeover, Hrvatska 4.0, Pametni gradovi neke su od konferencija u Hrvatskoj koje su odgođene. Većina radi od kuće, komunicira virtualno, održava virtualne sastanke.
 
Stoga je 27. ožujka 2020. Enter održao virtualni sastanak s dionicima u vezi s trenutnim i budućim projektnim aktivnostima. Sastanku su prisustvovali profesor Nedeljko Štefanic s FSB-a (Fakultet strojarstva i brodogradnje) i vlasnik poduzeća Culmena, Mario Koštan (voditelj inovacijskih projekata) iz Culmene te tim iz Entera. Budući da su navedeni dionici stručnjaci iz područja industrije 4.0, digitalizacije, uspostavljanja DIH-ova, navedno je bila jedna od tema razgovora. S obzirom na to da se međunarodni sastanak projektnih partnera odgodio, dionici i predstavnici Entera vesele se prilici sudjelovanja u posjeti Centru mehatronike u Linzu u narednom periodu.
 
Pored toga, trenutne aktivnosti Enter-a uključuju SWOT analizu ekosustava i pripremu GAP analize, kao i intervjua s predstavnicima industrije. Osim toga, priprema se dublja analiza područja koja će pomoći definiranju adekvatnog i preciznog stanja, pribavljanju preciznijih informacija kako bi se dobilo jasnije stanje između stvarnog i željenog stanja. S ovim informacijama nadopuniti će se SWOT analiza i stvoriti dobri temelji za uspostavljanje HUB-a  te razvoj akcijskog plana.

Projekt ECOS4IN financiran je iz programa Interreg CENTRAL EUROPE https://www.interreg-central.eu), a sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura (85% sufinancira EU).

30 03/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice