HR | EN
Programi

Osnaži svoje poduzetničke vještine u programu “Erasmus za mlade (nove) poduzetnike”!

U suradnji s ACT Grupom organiziramo predavanje o programu „Erasmus za mlade (nove) poduzetnike“ u Inkubatoru kreativnih industrija (Trg dr. Žarka Dolinara 18, Koprivnica) u četvrtak, 28.11. s početkom u 13:30 sati.

ERASMUS ZA MLADE (NOVE) PODUZETNIKE je program razmjene u kojem sudjeluju novi poduzetnici koji su čvrsto odlučili pokrenuti vlastito poduzeće ili su ga već pokrenuli unutar protekle tri godine i iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica, a djeluju duže od tri godine.

Kao novom poduzetniku, sudjelovanje u ovom programu, olakšava pokretanje novog ili pak jačanje već postojećeg poduzeća, pristup novim tržištima, međunarodna suradnja i prilika za suradnju s inozemnim partnerima.

Kao poduzetniku domaćinu pružena je pogodnost profitiranja od novih ideja koje donosi motivirani novi poduzetnik. Novi poduzetnik može imati posebne vještine ili znanja koja se mogu izvrsno nadopunjavati s vašima.

Osim spomenutih pogodnosti, novom poduzetniku Europska komisija jednim dijelom financijski olakšava razmjenu, a što uključuje financiranje troškova putovanja i boravka u zemlji poduzetnika domaćina. Financijska potpora se obračunava mjesečno, a odražava ukupni životni trošak u zemlji boravka.

Boravak je moguć 1-6 mjeseci uz mogućnost podjele u tjedne intervale, no pod uvjetom da trajanje ne premaši ukupan broj od 12 mjeseci.

Program je provođen kroz projekt Social Entrepreneur Exchange and Development (SEEDplus) kojeg koordinira mreža EUCLID, a dio je programa Erasmus za mlade (nove) poduzetnike.

Razmjene se provode kontinuirano do završetka programa 2021. godine.

Jedna od lokalnih kontakt točaka u Hrvatskoj je ACT Grupa iz Čakovca gdje možete dobiti detaljne informacije o prijavi i strukturi programa.

ACT Grupa
Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec
Renata Glad
renata.glad@act-grupa.hr
098 1672 591

25 11/2019
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice