HR | EN
Novosti

Uvodno predavanje IT boot campa

14. siječnja 2019. održano je uvodno predavanje IT boot campa, na kojem su svi zainteresirani i prijavljeni na boot camp mogli dobiti više informacija vezano uz edukacije, program i aktivnosti boot campa.

IT boot camp dio je projekta “PARTNERSTVO ZA SVE 2” odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III” iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 HRK (Sufinanciranje od strane EU je 99,08%). Nositelj projekta je PORA, a uz Koprivnički poduzetnik kao partneri u projektu sudjeluju:

 

Opći cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih do 29 godina na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Specifični cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu važeće Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije i održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Program je prvenstveno namijenjen mladim nezaposlenim osobama u dobi od 20 do 29 godina – izvanrednim studentima, osobama koje aktivno traže posao, osobama u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – ali na IT boot camp mogu se prijaviti i svi zainteresirani i željni znanja bez obzira na dob i radni status. Radi se o tromjesečnom besplatnom programu kroz koji mlade nezaposlene osobe mogu steći razne vještine iz područja digitalnih i informacijskih tehnologija te vještine iz osnova poduzetništva.

Na uvodnom predavanju mentori su ukratko predstavili sebe, svoja poduzeća i obrte te se osvrnuli na program kroz koji će polaznici boot campa proći.

Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika naglasila je ulogu Inkubatora kao potporne institucije svima koji se odluče na poduzetnički poduhvat. „Mi smo već radili boot campove, ali ovoga puta imamo priliku raditi s mladim ljudima koji trebaju ove vještine, koji nemaju vlastitu ideju i mi se nadamo da će kroz tromjesečni program ovdje nastati neke ideje, da će oni pronaći ono što zapravo dobro rade ili vole raditi te u tome na kraju i uspjeti. Naposljetku, sam projekt ima i mogućnost dodjele 13 potpora po 30 tisuća kuna za one koji žele otvoriti vlastiti posao. To je još jedna od potpora, uz potpore HZZ-a, za one koji žele ući u vlastiti posao“,  istaknula je na uvodnom satu direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić. Polaznike IT boot campa na uvodnom je satu pozdravio i gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž.

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Koprivničkog poduzetnika. 

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali http://www.esf.hr/

16 01/2019
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice