HR | EN
Edukacije

Budite u korak s vremenom! Prijavite se na radionice 3D printanja!

3D printeri su sposobni isprintati zadivljujuće stvari, ali jeste li znali da mogu proizvesti i optičke iluzije? Biootisak je, iako je još uvijek u ranoj fazi istraživanja na većini područja, polje koje se neprestano razvija u kojem se primjenjuju 3D ispisi za proizvodnju tkiva. Primjerice, i aerogel je vrsta materijala koja ima jedinstveno svojstvo izrazito dobrog izolatora, čak do te mjere da može štititi ljudsku ruku od plamena. Nevjerojatno, ovaj fascinantan materijal sada se može ispisati pomoću posebno modificiranog 3D pisača. Jedna nevjerojatna osobina 3D printera je njihova sposobnost stvaranja predmeta koji su korisni u svakodnevnom životu. Za većinu to obično predstavljaju predmeti poput držača za olovke, ali između ostalog, koristeći kemijska svojstva plastike, postoji i mogućnost 3D ispisa primjerice i filtera vode.

Naučite i vi osnove 3D printanja i prijavite se na radionice koje organiziramo! Predznanje nije potrebno, radionice kreću od samih osnova. Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta.

Tema seta radionica je upoznavanje sa 3D modeliranjem za potrebe 3D tiska. Sudionici radionica upoznat će se sa osnovama CAD 3D modeliranja i pripremom napravljenih modela za 3D tisak. Predlažemo da ponesete svoja prijenosna računala kako biste mogli lakše pratiti radionice te instalirate na njih softver za 3D modeliranje (FreeCAD) i softver za pripremu modela za 3D tisak (GrabCAD).

Trajanje radionica je 12 školskih sati, a izvode se u 3 termina po 4 školska sata.

Cijena seta radionica: 200 kn + PDV

Radionice će se održavati u popodnevnim satima u Inkubatoru kreativnih industrija na adresi Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica. Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta. Točni termini će biti definirani po završetku prijava, kao i podaci za uplatu.

Plan izvedbe:

  • 1. termin – Kratak uvod u 3D tisak, osnovni proces rada, gdje se primjenjuje i koje su osnovne tehnologije. Kratak opis rada FDM tehnologije. Uvod u CAD, upoznavanje sa sučeljem FreeCAD programa. Izrada osnovnih oblika i korištenje osnovnih alata za modeliranje.
  • 2. termin – Izrada modela iz više dijelova. Dodatni alati za modeliranje. Izrada nešto složenijeg 3D modela. Pravila modeliranja za FDM tehnologiju 3D tiska.
  • 3. termin – Osnove pripreme za 3D tisak. Upoznavanje sa sučeljem GrabCAD programa. Osnovni načini pripreme modela i upravljanje postupkom 3D tiska. Pokretanje 3D tiska na printeru i naknadna dorada izrađenog modela.

PRIJAVITE SE OVDJE.

03 02/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice