HR | EN
Edukacije

Održan događaj koji spaja kreativne industrije i ICT!

ICT meets the ARTS, događaj u organizaciji Entera Koprivnica, održan je 13. studenoga 2020. godine u Inkubatoru kreativnih industrija u Koprivnici.

Predstavnici IT i umjetničkog sektora okupili su se kako bi razgovarali o temama poput filma, video igara, programiranja, glazbe, inovacija i kulture. Dino Julius i Luka Hrgović ispričali su kako je nastao njihov SF film "Slice of Life" kao hrvatska posveta Blade Runneru. Kroz panel diskusiju obuhvaćena je tema „Digitalna transformacija kulture - razmeđa IT i ART sektora“. Panel diskusiju je moderirala Ivana Nikolić Popović (predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija), a u istoj su sudjelovali: Klara Petrović (Kontejner - Biro za suvremenu umjetničku praksu), Deborah Hustić (Radiona - Zagreb makerspace) i Mario Čelan (voditelj projekta Inkubator Pismo Novska). 

Razvoj video igara već je odavno nadmašio glazbenu i filmsku industriju i postao najbrže rastuća grana ICT-a, rekao je u svom izlaganju Aleksandar Gavrilović iz studija Gamechuck. Sunčica Barišić, javnosti poznatija kao Insolate, dotaknula se teme višedimenzionalnog pristupa glazbi i ispričala kako je započela svoj najnoviji projekt online masterclass glazbene produkcije u regiji. U svom izlaganju osvrnula se na važnost povezivanja novih tehnologija i glazbe u svakodnevnom poslovanju. Tomislav Buljubašić, inovacijski menadžer, napomenuo je da je suradnja preduvjet za inovacije, što je vidljivo kroz neke od najvećih primjera zajedničkih inovacija, kao što su: Apple, Google i Netflix.

Ovaj događaj provodi se u sklopu aktivnosti povezivanja subjekata na području djelovanja PPI-a Enter Koprivnica, organizacija konferencije na temu kreativnih industrija, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost Entera Koprivnica d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/
Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.:
https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

16 11/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice