HR | EN
Edukacije

Održano predavanje o mogućim izvorima financiranja digitalizacije poslovanja

U suradnji s Impuls savjetovanjem je u petak, 18. rujna u Inkubatoru kreativnih industrija održana prezentacija o mogućnostima financiranja digitalizacije poslovanja.

Prezentirani su natječaji na nacionalnoj razini kroz ESIF i ERDIF fondove, Interreg i najveći EU program za financiranje istraživanja i razvoja OBZOR 2020., kao i natječaji Poslovni razvoj, inovacije i MSP-ovi (Innovation Norway-Croatia), Eurostars i agROBOfood (digitalizacija u poljoprivredi) te su istaknute mogućnosti financiranja kroz Modernizacijski i Inovacijski fond.

Posebni naglasak je bio na Obzoru 2020 kroz koji je osigurano 79 milijardi eura s ciljem da Europa promiče znanost svjetske razine, uklanja prepreke inovacijama te olakšava javnom i privatnom sektoru zajednički rad na inovacijama.

Kroz Innovation Norway financiraju se inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka) te plavi rast (pomorska industrija, obiteljski turizam i sl.). Eurostars je također program koji ima za ciljeve potaknuti poduzeća na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, a ujedno i potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika.

Između ostalog, u prezentaciji se dotaknulo i Next Generationa, velikog plana oporavka EU od gospodarske i socijalne štete nastale zbog pandemije koronavirusa, pri čemu će najviše novca biti alocirano članicama sa najvećim padom BDP-a i rastom nezaposlenosti. Prezentacija je privukla različitu publiku, ponajprije poduzetnike i obrtnike iz velikih, malih i srednjih poduzeća.

Prezentacija je održana u sklopu projekta ECOS4IN kao priprema za uspostavu Digital Information Hub-a. ECOS4IN projekt je financiran iz programa Interreg CENTRAL EUROPE (https://www.interreg-central.eu), a sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura (85% sufinancira EU).

18 09/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice