HR | EN
Natječaji

Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2020. godinu.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je objavilo Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2020. godinu.

Predmet Programa je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih razvoju i očuvanju tradicijskih obrta koji se uglavnom bave posebnim zanatskim umijećima i vještinama te ručnim radom oslanjajući se pritom na obrasce tradicijske kulture i umjetničkih obrta koji se odlikuju uslugama i proizvodima visoke estetske vrijednosti.

Cilj Programa je jačanje konkurentnosti umjetničkih i tradicijskih obrta, razvoj i očuvanje umjetničkih i tradicijskih obrta te povećanje njihove prepoznatljivosti.

Javni poziv za ovaj Program namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima (isključivo trgovačka društva, zadruge i obrti) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način te izrađuju proizvode umjetničkog i tradicijskog obrta u malim serijama i pretežito ručnim radom, a sve sukladno Pravilniku o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07). 

Otvoreni javni poziv je otvoren od 14.05.2020. do 28.05.2020. godine. 

Namjena sredstava je za:

SKUPINA A

  • ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,
  • ulaganje u razvoj novih usluga/proizvoda,
  • uređenje, prilagodba i poboljšanje interijera proizvodnog i poslovnog prostora,
  • uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, znakova kvalitete i normi
  • zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom

SKUPINA B

  • marketinška ulaganja i aktivnosti za izlazak na nova tržišta,
  • stručno osposobljavanje i edukacija zaposlenika i vlasnika.

Više informacija možete pogledati OVDJE

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ovaj članak služi za Informiranje o natječajima u najavi, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/     

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/ 

  

14 05/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice