HR | EN
Novosti

COVID-19 zajam za obrtna sredstva

Kako bi se osigurala dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima malog gospodarstva, HAMAG-BICRO će izravno odobravati zajmove za obrtna sredstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja. Ovaj financijski instrument namijenjen je poslovnim subjektima malog gospodarstva čija su poslovanja pogođena pandemijom koronavirusa.

Krajnji korisnici ovog financijskog instrumenta moraju dokazati negativan utjecaj na poslovanje uzrokovan koronavirusom u vidu pada prihoda u prvom kvartalu od minimalno dvadeset posto ili jednakog predviđenog pada u nadolazećim kvartalima tekuće godine.

COVID-19 zajmom je prihvatljivo financirati ulaganje u PDV i u obrtna sredstva. Isti nije namijenjen za refinanciranje postojećih leasinga ili kreditnih obveza i obveza koje su nastale prije tekuće godine. Sredstva COVID-19 zajma moraju biti namjenski iskorištena te se isplaćuju na namjenski račun korisnika financijskog instrumenta. Kako bi se mogla vršiti kontrola namjene korištenja zajma nakon završetka roka korištenja zajma, poduzetnici moraju HAMAG-BICRO-u sukladno Ugovoru o zajmu pribaviti i dostaviti potrebnu dokumentaciju.

HAMAG-BICRO odobrava  zajmove za obrtna sredstva uz sljedeće uvjete:

  • Iznos: Do 750.000,00 kuna
  • Kamatna stopa: 0,25%
  • Rok korištenja: do 6 mjeseci
  • Poček: Do 12 mjeseci ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine
  • Rok otplate: Do 5 godina uključujući poček
  • Instrumenti osiguranja: Zadužnica korisnika zajma
  • Potpora: De minimis
  • Namjena: Obrtna sredstva - 100% iznosa zajma

Naknada za odobrenje zajma se ne naplaćuje krajnjim korisnicima, a ovaj financijski instrument važi do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31.12.2020. godine.

Za više informacija vezanih uz COVID-19 zajam slobodno pošaljite upit na e-mail adresu: info@enterkoprivnica.hr.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ovaj članak služi za informiranje o mogućnostima dobivanja financijskih sredstava, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

 

07 04/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice