HR | EN
Novosti

Let’s talk about Industry 4.0

Jedna od glavnih mjera koja pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog gospodarstva je digitalizacija. Koje promjene digitalizacija donosi, što je potrebno za postizanje željenog napretka, koji su globalni trendovi i kako utjecati na društvene i ekonomske promjene? Sve navedeno je već dobro poznata tema za raspravu, međutim u pogledu industrije 4.0, uvijek se ista produbljuje, pogotovo kada govorimo o tehnologiji koja se stalno mijenja. Zato je važno kontinuirano usavršavanje i obrazovanje, a u tom smislu u Hrvatskoj se planira nekoliko konferencija povezanih s temom industrije 4.0. Zbog cijele novonastale situacije vezane uz globalnu pandemiju koronavirusa, svi događaji, aktivnosti i konferencije odgađaju se do daljnjeg, a ovdje vam donosimo neke od vrlo relevantnih konferencija zakazanih za 2020. godinu.

U srpnju 2020. godine planira se održati četvrto izdanje konferencije 4. Industrijska revolucija. Na konferenciji će se neizravno govoriti o elementima 4. industrijske revolucije – IoT, AI, Big Data, AR i VR, senzori, 3D ispis, roboti, strojno učenje – ali u kontekstu potencijalnih pomaka u gospodarstvu.

Ovogodišnji Digital Takeover summit & expo 2020 ulazi u područje napredne tehnologije, transformacijske promjene u segmentu upravljanja, ljudskih resursa, složenih poslovnih organizacija, futurističkih globalnih trendova, marketinga i nadilazi granice digitalne komunikacije s posebnim naglaskom na aktivno umrežavanje i inspiracija. Neki od govornika ovogodišnjeg Digital Takeover summit & expo 2020 jesu: Marc Randolph, Suosnivač Netflixa, Mate Rimac, Osnivač i CEO, Rimac Automobili i Greyp, Zlatko Dalić, Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Korado Korlević, Hrvatski znanstvenik i astronom, Dr. Morgaine Gaye, Futurologinja u području budućnosti hrane, Lars Silberbauer, Digitalni leader – LEGO & Viacom CBS.

LEAP Summit održat će se u Zagrebu u listopadu 2020. i to je multidisciplinarna konferencija koja okuplja poduzetnike, mlade profesionalce i lidere koji mijenjaju svijet. LEAP Summit na jednom mjestu okuplja ljude iz cijelog svijeta kako bi se umrežili i zajedno učili. Neki od ovogodišnjih govornika su Martin Mössler, ESA - startup - developer, Isidro Laso Ballesteros, Director Startup Europe - European Commision i drugi.

Stručni skup Hrvatska 4.0 je skup o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu. Skup će okupiti i predstaviti sve koji na bilo koji način dođu u kontakt s novim tehničkim rješenjima u projektiranju, konstruiranju, proizvodnji, upravljanju, nadzoru, pogonu i prometu kao što su robotizacija, automatizacija, daljinsko upravljanje, pametni domovi, zgrade i gradovi, Internet of Things (IoT), Blockchain i Cloud Business.

Ovi događaji su izvrsna prilika da učite od renomiranih i nadahnjujućih govornika, da saznate o budućim trendovima, umrežite se i možda upoznate novog poslovnog partnera s kojim možete razviti nove poslovne ideje.

ECOS4IN projekt je financiran iz programa Interreg CENTRAL EUROPE, a sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura (85% sufinancira EU).

 

31 03/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice