HR | EN
Novosti

Predavanje – OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA I BITNI ELEMENTI UGOVORA – 1. ožujka u 11.00h

U petak, 1. ožujka 2024., u prostorima Entera Koprivnica (Inkubator kreativnih industrija, Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica) s početkom u 11.00 sati, održat će se predavanje „Osnove trgovačkog prava i bitni elementi ugovora“ koje će održati odvjetnici Marko Prlić i Danijel Matić iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Danijel Matić i Marko Prlić.

U sklopu navedenog predavanja upoznat ćete se s osnovnim pojmovima kao što su: trgovac, trgovačko društvo uz sažeti pregled postupka osnivanja d.o.o.-a, tvrtka, poduzeće, zastupanje, vrste ugovora, pretpostavke za sklapanje ugovora i sklapanje ugovora (pregovori, ponuda i prihvat ponude), predugovor i nevaljanost ugovora.

Posebni osvrt na predavanju bit će na pojedine ugovore: ugovor o kupoprodaji (robe, nekretnina te pripadajući ugovor o kreditu), ugovor o djelu, ugovor o poslovnoj suradnji, ugovor o distribuciji, ugovor o zakupu i ugovor o građenju.

Predavanje je namijenjeno vlasnicima poduzeća i rukovodećim osobama, zaposlenicima, studentima, te svim zainteresiranima za ovu tematiku.

Prijavite se OVDJE.

Predviđeno trajanje predavanja je 1,5h. Sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika na predavanju je ograničen. Prijaviti se možete zaključno s 27.02. u 15:00 h.

O predavačima:

Danijel Matić - odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom u odvjetništvu koje uključuje rad na ovršnim, stečajnim i predstečajnim predmetima, sastav ugovora o ustupu i prijenosu poslovnih udjela te pravno savjetovanje kod osnivanja trgovačkih društava i podružnica inozemnih i domaćih osnivača uz izradu potrebne dokumentacije. Uz navedeno, Danijel ima značajno iskustvo u zastupanju pred sudom u raznim postupcima te pokretanju i vođenju zemljišno-knjižnih postupaka. Također posjeduje relevantno iskustvo na području radnih odnosa pri čemu se posebno ističe sastavljanje ugovora o radu, pravilnika o radu te drugih relevantnih pravilnika.

Marko Prlić - odvjetnik s višegodišnjim iskustvom u međunarodnoj prehrambenoj kompaniji koja je uvrštena na Vodeće tržište Zagrebačke burze pa je tako u svom radu bio zadužen za korporativno upravljanje na razini grupe kompanija, a što uključuje sva regulatorna pitanja povezana s tržištem kapitala i odnos sa Zagrebačkom burzom i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga te statusna pitanja i poslove organa društva majke i društava kćeri. Uz navedeno, bio je pravni savjetnik na više postupaka spajanja i akvizicija (M&A), od informacijskog memoranduma do post-transakcijske integracije. Savjetovao je organizacijske jedinice kompanije zadužene za prodaju oko pitanja tržišnog natjecanja. Također, bio je zadužen za pripremu svih internih akata (odluke, statuti, poslovnici, pravilnici, procedure, procesi) za društvo majku i ovisna društva.

12 02/2024
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice