HR | EN
Novosti

Hack for the future ugostio više od 30 natjecatelja iz cijele Hrvatske!

ENTER Koprivnica organizirao je 4. po redu hackathon, ovog puta s naglaskom na inovativna rješenja koja podižu svijest o klimatskim promjenama i zelenoj ekonomiji. Projekt je to podržan od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Natjecanje će se održalo 19. siječnja 2024. u Inkubatoru kreativnih industrija u Koprivnici te je trajalo 24h. Timovi su trebali kreirati digitalna rješenja nastavno na jedan od tri izazova: jačanje svijesti o klimatskim promjenama, zelena ekonomija ili ekološki prihvatljive poduzetničke inicijative. Cilj je bio osmisliti i kreirati najinovativnije rješenje problema, a zatim predstaviti konačni koncept žiriju.

Na službenom otvorenju događaja sve prisutne je online pozdravila i predstavnica Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Claire Bea, Economic Officer. Događaju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž koja se natjecateljima uvodno obratila na samom početku natjecanja. Timovima su konkretni zadaci unutar svakog pojedinog izazova bili prezentirani na početku natjecanja. Kako bi im cjelokupni proces bio lakši, održane su i kratke prezentacije na sljedeće teme: Hackathon tips&tricks; Pitch-planiranje, priprema, izvedba; Kako postići održivost u gradovima? - primjeri iz prakse.

Tokom cijelog trajanja hackathona timovima je na raspolaganju bilo i 4 mentora. Mentori su odgovarali na ključna pitanja koja su timovi imali te na taj način pomogli ubrzati razvoj njihovih rješenja.

Po završetku programiranja, svaki tim je imao 5 minuta da predstavi svoje rješenje stručnom žiriju koji se sastojao od 5 članova. Također, timovi su imali priliku predstaviti svoja rješenja i poslovnom anđelu iz SAD-a, Srđanu Lončaru - američkom stručnjaku te osnivaču neformalne grupe poslovnih anđela Skok123.

Sveukupno se natjecalo 11 timova iz cijele Hrvatske s ukupno 32 natjecatelja.

Tri najbolja tima po ocjenama žirija osvojila su i novčane nagrade.

Nagrađeni timovi:

1. mjesto (2.000 USD): GreenTechVisionaries (Jure Jukić, Vedran Nikolić, Karlo Majetić, Marko Majić)

2. mjesto (1.200 USD): null (Valentino Novak, Zoran Latković)

3. mjesto (800 USD): Oo (Luka Požega, Martin Čekada, Dominik Čubelić)

 

Projekt podržava i sufinancira Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu

25 01/2024
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice