HR | EN
Novosti

Manufacturing Innovation as a Driver of the Future – mjesto susreta vodećih hrvatskih kompanija i inovativnih startup rješenja

7. prosinca 2023. u prostorima WESPA Spaces Business & Lounge (Radnička cesta 52, Zagreb) održat će se jednodnevna konferencija Manufacturing Innovation as a Driver of the Future.

Cilj je ovog događaja okupiti sve ključne sudionike u domaćoj proizvodnoj industriji, kao i sve osobe zainteresirane za tijek proizvodne industrije u budućnosti. 

Sudionici događaja imat će priliku doznati više o mogućnostima koje im nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija te čuti iskustva i mišljenja stručnjaka vodećih hrvatskih kompanija u zanimljivim panel raspravama.

Također, imat će priliku za sudjelovanje u radionicama korisnima za unapređenje zaposlenika. 

Predstavit će se i projekti EIT Manufacturing Huba Hrvatska programa Partnerstvom do rasta i Manufacturing Innovation Challenge. Sudionici će dobiti priliku upoznati se sa startup i scaleup tvrtkama koje su sudjelovale u programu Partnerstvom do rasta. 

Program konferencije:

8:30-9:00 Registracija sudionika 

9:00-9:15 Pozdravni govor i otvaranje događaja 

9:15-10:00 Panel: EIT Manufacturing – prilike za RIS zemlje 

Kako razviti svoju tvrtku prema inovativnoj i održivoj budućnosti uz podršku EIT Manufacturing zajednice i postati vodeći na tržištu? Predstavljanje mogućnosti financiranja i umrežavanja od strane EIT Manufacturing zajednice i studija slučaja lokalnih uspješnih poduzeća.

10:00-10:45 Panel: Vještine i dobrobit radnika u eri Industrije 5.0 

Jesu li vaši radnici spremni za Industriju 5.0, otporan i održiv proizvodni koncept proizvodnje budućnosti usmjeren na čovjeka? Raspravljat će se o vještinama radnika važnim za budućnost, kao i o prednostima cjeloživotnog učenja u kojem akademska zajednica može igrati ključnu ulogu. Bit će riječi i o najsuvremenijim izazovima upravljanja ljudskim resursima kao što su starenje radne snage, manjak radne snage, fluktuacija, motivacija i dobrobit radnika, ali i o odgovorima na pitanje “Hoće li me AI zamijeniti?”.

10:45-11:15 Pauza za kavu  

11:15-13:00 Radionica: Ključni pokazatelji uspješnosti i OEE u proizvodnji 

Radionica će staviti fokus na postavljanje optimalnih KPI-jeva i njihove važnosti za uspjeh proizvodne kompanije. Predstavit će se i analizirati studije slučaja i uspješne priče hrvatskih proizvodnih kompanija.

11:15-13:00 Radionica: Unapređenje kontrole kvalitete primjenom strojnog vida

Radionica će dati uvid u mogućnosti prepoznavanja prednosti i ograničenja primjene strojnog vida te razvoja stručnosti u projektiranju i primjeni sustava strojnog vida za kontrolu kvalitete proizvoda 

(radionice će se održati kao dvije paralelne sesije) 

13:00-14:00 Pauza za ručak i networking 

14:00-14:30 Partnerstvom do rasta - predstavljanje startup kompanija (1. dio) 

14:30-15:15 Panel: Žene u inženjerstvu – izazovi održivog vodstva 

Kako žene u inženjerstvu mogu učiniti vodeće pozicije učinkovitijima, produktivnijima i pravednijima za svoje organizacije i društvo? Rasprava o rodnom jazu u proizvodnim poduzećima, gdje karijeru primarno prihvaćaju muškarci, postižući ravnotežu između posla i privatnog života i suočavajući se sa stereotipima.

15:15-15:45 Partnerstvom do rasta - prezentacija start-up kompanija (2. dio) 

15:45-16:30 Manufacturing Innovation Challenge - proglašenje pobjednika i prezentacija pobjedničkog rješenja 

16:30 Zatvaranje događaja i finalni networking 

Ulaznice po cijeni od 150 EUR (PDV uključen) su na prodaji preko sustava Entrio.hr i mogu se kupiti ovdje. 

Sve informacije vezane uz događaj možete pratiti na službenoj web stranici EIT Manufacturing Huba Hrvatska - https://eitmanufacturinghub.hr/ 

24 11/2023
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice