HR | EN
Novosti

[KOPRIVNICA] Predstavljanje programa Unije i radionica pripreme projektnih prijedloga

Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Europe Direct Koprivničko križevačke županije, POROM- Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije te Enterom Koprivnica d.o.o. organiziraju događanje predstavljanja programa Unije u Koprivnici koje će se održati u utorak 14. studenog 2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorima Entera Koprivnica d.o.o. (Trg dr. Žarka Dolinara 18, Koprivnica).

U jutarnjem, prvom dijelu, zajednički će se predstavit programi Kreativna Europa – potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv svi oblika nasilja i diskriminacije, transparentnosti i dobrog upravljanja. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje programi nude kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa.

Potom će se sudionici, ovisno o interesu, dijeliti u dvije skupine koje će paralelno obrađivati razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi prisutni mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa a koja se sastoji od upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program, te predstavljanja Funding and tender opportunities portala (FTOP), centralnog portala Unije za prijavu projekata na programe Unije.

Događanje je namijenjeno udrugama, LAG-ovima, školama, organizacijama, institucijama, ustanovama, JLS-ovima, i dr. koji djeluju u kulturnim i kreativnim sektorima i/ili društveno razvojnim temama i temama zaštite od nasilja i diskriminacije.

Za sudjelovanje na događanju potrebno je ispuniti PRIJAVU temeljem koje će se sudionici razdijeliti u dvije radne skupine ovisno o interesu sudionika.

 

PROGRAM

09:45 – 10:00      Registracija

10:00 – 10:05      Pozdravne riječi

10:05 – 11:00     Pregled aktualnih informacija o programu Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), Željka Markulin, Ured za udruge Vlade RH, Nacionalna kontakt točka programa

11:00 – 11:45     Pregled aktualnih informacija o programu Kreativna Europa- Kultura, Morana Bigač Leš, Desk Kreativne Europe-kultura, Ministarstvo kulture i medija

11:45 – 11:55      Pitanja i odgovori

11:55 – 12:15      Pauza za kavu

2. dio – Podjela sudionika prema prijavi na radionicu vezano za CERV/Kreativnu Europu

12:15 – 12:30      Ključni pojmovi CERV/KE programa

12:30 – 12:45      Prijava projekta – Funding and Tender opportunities portal (FTOP)

12:45 – 15:00     Razrada projektnih ideja -vježba, rad u grupi; analiza i komentari & praktični savjeti za uspješnu pripremu projektnih prijedloga

15:00 – 15:10     Pitanja i pozdrav

15:10 – 16:00     Umrežavanje i osvježenje

08 11/2023
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice