HR | EN
Novosti

PREDAVANJE O OSNOVAMA RADNOG PRAVA – 17.11. u 10.30h

U petak 17. studenog 2023., u prostorima Entera Koprivnica (Inkubator kreativnih industrija, Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica) s početkom u 10.30 sati, održat će se predavanje o osnovama radnog prava. Predavanje će održati odvjetnici Marko Prlić i Danijel Matić iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Danijel Matić i Marko Prlić.

Dođite u Inkubator i upoznajte se s osnovnim odrednicama radnog prava kao što su primjerice zasnivanje radnog odnosa, pravilnici o radu, probni rad, radno vrijeme, odmori i dopusti, plaća i naknada plaće, zabrana natjecanja radnika s poslodavcem, naknada štete, prestanak ugovora o radu te ostvarivanje prava i obveza iz radnog odnosa i slično.

Predavanje je namijenjeno vlasnicima poduzeća i rukovodećim osobama, zaposlenicima, studentima, te svim zainteresiranima za ovu tematiku.

Predviđeno trajanje predavanja je sat vremena. Sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika na predavanju je ograničen. Prijaviti se možete OVDJE zaključno s 15.11. u 15:00 h.

O predavačima:

Danijel Matić - odvjetnik s dugogodišnjim iskustvom u odvjetništvu koje uključuje rad na ovršnim, stečajnim i predstečajnim predmetima, sastav ugovora o ustupu i prijenosu poslovnih udjela te pravno savjetovanje kod osnivanja trgovačkih društava i podružnica inozemnih i domaćih osnivača uz izradu potrebne dokumentacije. Uz navedeno, Danijel ima značajno iskustvo u zastupanju pred sudom u raznim postupcima te pokretanju i vođenju zemljišno-knjižnih postupaka. Također posjeduje relevantno iskustvo na području radnih odnosa pri čemu se posebno ističe sastavljanje ugovora o radu, pravilnika o radu te drugih relevantnih pravilnika.

Marko Prlić - odvjetnik s višegodišnjim iskustvom u međunarodnoj prehrambenoj kompaniji koja je uvrštena na Vodeće tržište Zagrebačke burze pa je tako u svom radu bio zadužen za korporativno upravljanje na razini grupe kompanija, a što uključuje sva regulatorna pitanja povezana s tržištem kapitala i odnos sa Zagrebačkom burzom i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga te statusna pitanja i poslove organa društva majke i društava kćeri. Uz navedeno, bio je pravni savjetnik na više postupaka spajanja i akvizicija (M&A), od informacijskog memoranduma do post-transakcijske integracije. Savjetovao je organizacijske jedinice kompanije zadužene za prodaju oko pitanja tržišnog natjecanja. Također, bio je zadužen za pripremu svih internih akata (odluke, statuti, poslovnici, pravilnici, procedure, procesi) za društvo majku i ovisna društva.

30 10/2023
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice