HR | EN
Novosti

Održana AGRO konferencija

U prostorima Entera Koprivnica u sklopu Dana otvorenih vrata za poljoprivrednike je 21. listopada održana AGRO konferencija s ciljem da se poljoprivrednicima i ostaloj široj zainteresiranoj javnosti približe primjeri dobre prakse sa svrhom razmjene znanja, iskustva i praktičnih primjera te poticanja inovacija u poljoprivredi i ruralnim područjima. 

Konferencija je obuhvatila predavanja triju stručnjaka ciljnoj publici - lokalnim OPG-ovima, dionicima iz poljoprivrednog sektora i ostaloj zainteresiranoj javnosti. Cilj konferencije bio je povezati OPG-ove sa stručnjacima i razmijeniti iskustva. Kroz izlaganja stručnjaci su prenijeli svoje znanje kroz primjere dobre prakse. Izlaganja su obuhvatila sljedeće teme: važnost uvođenja inovativnih tehnoloških procesa u poljoprivredi, položaj žena u ruralnim krajevima te predstavljanje primjera dobre prakse Međimurskog štacuna kao prvog kratkog opskrbnog lanca u Hrvatskoj. Jedan od stručnjaka bio je i Mato Mrkalj, voditelj tima za organizaciju primarne agrarne proizvodnje u tvornici Nutris farm koja je predvodnik inovativnosti u agrarnoj proizvodnji kao jedina hibridna tvornica u Hrvatskoj za preradu boba i krumpira. Nadalje, Katica Jerleković dotaknula se položaja žena u ruralnim sredinama kao predsjednica Udruge Uzornih hrvatskih seoskih žena čija je zadaća umrežiti i pomoći ženama sa sela te očuvati tradiciju i običaje. Iskustveno znanje o osnivanju Međimurskog štacuna prenijela je Valentina Hažić ispred Agrotine.

Nakon svih izlaganja bilo je organizirano neformalno druženje s ciljem umrežavanja sudionika konferencije te ostvarivanja novih suradnji.

AGRO konferencija je aktivnost sufinancirana kroz provedbu Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže –2021.-2022., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2022. godinu koja će se sufinancirati sredstvima Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ovaj sadržaj je isključiva odgovornost poduzeća Enter Koprivnica d.o.o.

24 10/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice