HR | EN
Novosti

Kreativni (ne)red u Inkubatoru kreativnih industrija

U prostorima Inkubatora kreativnih industrija u Koprivnici jučer je organizirana konferencija „Kreativni (ne)red“, posvećena netipičnim zanimanjima, novim tehnologijama i digitalnim fenomenima. Konferenciju je organizirao Enter Koprivnica u sklopu projekta SCALE SMEs financiranog iz programa ERASUMS+.

Konferencija je započela predstavljanjem projekta „SCALE SMEs – SCALing up in the creative industries for SMEs and self-employed“. Enter je dio projektnog tima koji je radio na implementaciji projekta koji je osmišljen s namjerom da se kreativnom i kulturnom sektoru osiguraju inovativni alati koji će im omogućiti da prošire svoje poslovanje, budu konkurentni i održivi tijekom vremena. Prisutnim posjetiteljima predstavljeni su rezultati projekta Inovativni alat i priručnik te višejezična online platforma – SCALE. SCALE je inovativna platforma za obuku koja pruža marketinške i upravljačke alate i resurse odabrane posebno za područje kulturnih i kreativnih industrija, a prisutnima su dane upute za pristup platformi i njezino korištenje. Svi zainteresirani mogu pristupiti platformi putem poveznice.

Prva gošća konferencije Sanja Veletanlić, pokretačica GO2Human HUb-a predstavila je zanimanje virtualni asistent. Kako postati virtualni asistent, koji su njegovi zadaci i koje karakteristike mora imati osoba koja se odluči za to zanimanje saznali su posjetitelji konferencije.

Podcast scena u Hrvatskoj razvija se sve više, a jedan od najgledanijih je Podcast inkubator. Ratko Martinović – autor, publicist, TV voditelj, bloger i novinar s dugogodišnjim iskustvom predstavio je Podcast Inkubator te svojim nastupom oduševio posjetitelje i zainteresirao ih za taj medij.

Boris Agatić, podatkovni znanstevnik i tech-poduzetnik godinama se bavi blockchain tehnologijom. Predstavio je pojam NFT (Non Fungible token) i zaintrigirao posjetitelje blockchain tehnologijom.

Posljednja predavačica, Marija Budija Bingula, certificirana KonMari konzultantica, dovela je red u ovaj „Kreativni (ne)red“ i predstavila tehniku organizacije životnog prostora KonMari. Marija je svojim predavanjem oduševila prisutne i predstavila im svoju filozofiju da raščišćen i organiziran prostor omogućuje fokus na situacije, događaje i poslove koji su zaista bitni.

Po završetku događanja održana je konferencija za novinare na kojem je predstavljen projekt SCALE SMEs. Održanom događanju su se pridružili projektni partneri iz Slovenije, Španjolske, Italije i Grčke.

Projekt „SCALing up in the creative industries for SMEs and self-employed“ je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+

30 09/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice