HR | EN
Novosti

Održano šest treninga u okviru programa SMARTUP!

Inovacija je postala obvezna u društvu koje pokreću novi trendovi i promjene. Inovacija tako dolazi u svaku organizaciju i pruža nove perspektive i stvara nove mogućnosti. Također razvija nove koncepte dajući inovatoru priliku da bude proaktivan. Inovacijska kultura u poduzećima donosi rast, nove proizvode i poboljšanja, ali utječe i na lojalnost i zadovoljstvo zaposlenika.
 
S tim na umu, Enter Koprivnica je organizirao SMARTUP program kroz koji je kroz brojne uspješne primjere iz različitih sektora prezentirano znanje potrebno za pokretanje inovativnosti i kreativnosti. SMARTUP program sastojao se od 6 treninga o kreativnom načinu razmišljanja, alatima i tehnikama za dobivanje novih ideja, te potaknuo sudionike da pronađu vlastitu kreativnost. Teme obuhvaćene kroz treninge bile su: kreativnost, inovacije i inovatori, motivacija, kreativne karte, inovacijski plan, interno poduzetništvo. Program je vodio Tomislav Buljubašić koji ima 10 godina iskustva u upravljanju inovacijama i tehnologijom, autor programa nagrađivanja za inovacije koji je podigao inovacijsku kulturu i poseban niz inovacijskih izazova za programere te autor knjige Developing Innovation: Innovation Management in IT Companies.
 
Da bi potaknuli vlastitu kreativnost, javljaju se različite tehnike koje pomažu u tome, poput metode smirenja, vraćanje u prošlost kada smo bili relaksirani, potrebno se maknuti u okružje bez distrakcije te isprazniti maštu.
 
Kreativnost se također može potaknuti putovanjima. Kada putujemo, upoznajemo nove ljude, nova mjesta, doživimo nova iskustva koja mogu rezultirati raznim kreativnim idejama.
 
Ključni pojam kod kreativnosti je inspiracija, ali i važnost lateralnog razmišljanja koje predstavlja način rješavanja problema pomoću neizravnog i kreativnog pristupa putem zaključivanja koje nije odmah očito. Lateralno razmišljanje potiče nas da ne razmišljamo uvijek na isti način te utječe na razvijanje više kreativnih ideja.Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) https://www.interregeurope.eu/regionarts/je financiran preko INTERREG EUROPE programa https://www.interregeurope.eu/. U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja, a vrijednost projekta je 1.635,670,00. Ovaj članak isključiva je odgovornost poduzeća Enter Koprivnica.
 

10 06/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice