HR | EN
Natječaji

Objavljen Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021 – 2026. objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“.

Cilj poziva je potaknuti rast novoosnovanih malih i srednjih poduzeća koja razvijaju inovacije u obliku proizvoda i usluga koji su temeljni na visokim tehnologijama ili znanju, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s trenutnim dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Iznos sredstava i namjena:

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava: 141.700.000,00 kn

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku: 200.000,00 kn

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku: 1.000.000,00 kn

Stopa financiranja: 85% prihvatljivih troškova

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati

  • nadogradnja, osmišljavanje, provjera izvedbe, validacija tržišta ili tehnologije
  • ispitivanje, razvoj pilot-linija
  • zaštita intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvode, usluge ili tehnologije)
  • osposobljavanje korisnika za specifične vještine za start-up tvrtke (u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije).

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO od 1. lipnja 2022. godine  u 11:00 sati do iskorištenja raspoloživih sredstava za Poziv, a najkasnije do 30. lipnja 2023. godine. Prijavitelji će projektne prijedloge moći unositi u sustav eNPOO od 20. travnja 2022. godine.

Više informacija o ovom Pozivu možete pročitati OVDJE.

05 04/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice