HR | EN
Novosti

Naučite kreativno razmišljati i pronađite nove ideje uz program SMARTUP!

Inovacija je postala obvezna u društvu koje je pogonjeno novim trendovima i promjenama. Inovacija tako dolazi u svaku organizaciju i omogućuje nove poglede i kreira nove mogućnosti. Ona također razvija nove koncepte dajući inovatoru mogućnost proaktivnosti. Inovacijska kultura u poduzećima donosi rast, nove proizvode i poboljšanja, ali utječe i na lojalnost i zadovoljstvo zaposlenika. U ovom programu donosimo znanja potrebna za pokretanje inovacija i kreativnosti kroz mnogobrojne uspješne primjere iz različitih sektora, te učimo kreativnom načinu razmišljanja, alatima i tehnikama kako naći nove ideje.

Napomena: Treninzi su besplatni, a polaznici nisu obvezni prisustvovati na svim treninzima. Prijaviti se možete zasebno na jedan trening, više njih ili na sve, zavisno o preferencijama. Poveznica za prijavu nalazi se u opisu svakog od treninga. Treninzi su namijenjeni za svu zainteresiranu javnost.

 

#1 TRENING - KREATIVNOST

Datum i vrijeme: 7.4. s početkom u 11.00h
Mjesto održavanja: Inkubator kreativnih industrija (Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Što je kreativnost i kako je pobuditi? Kreativnost čuči u svakome od nas, ali znamo li kako sebe dovesti u stanje u kojem ideje počnu izlaziti iz nas? Kroz primjere poznatih kreativaca i kompanija koje su nastale na idejama bit će prikazana nulta faza inovacijskog procesa - stvaranje ideja. Najvažnije i najkorisnije kreativne tehnike s vježbama.

Rezultat: način pronalaska vlastite kreativnosti i kreativne tehnike koja nam najbolje odgovara


#2 TRENING – INOVACIJE I INOVATORI

Datum i vrijeme: 21.4. s početkom u 16.00h
Način održavanja: ONLINE (poveznica za spajanje će prijavljenima biti poslana e-mailom)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Kako nastaju inovacije i tko su uspješni inovatori, te kako su svoje ideje napravili uspješnima? Koji su ključni faktori za uspjeh budućih inovacija?

Rezultat: obrazac koji koriste uspješni inovatori može biti i moj.

Kako inovacije ubaciti “u krvotok” poduzeća ili organizacije s primjerom inovacijskog natječaja. Mnoge uspješne organizacije svoj uspjeh temelje upravo na neprestanom oživljavanju portfelja inovacijama, njihovi procesi nisu komplicirani i mogu biti usvojeni i u malim poduzećima.

Rezultat: model inovacijskog procesa

 

#3 TRENING – KREATIVNE KARTE I INOVACIJSKI PLAN

Datum i vrijeme: 12.5. s početkom u 11.00h
Mjesto: Inkubator kreativnih industrija (Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Kroz igru se može doći do novih ideja ili do novih saznanja koja će poboljšati već postojeće ideje ili proizvode. Koristeći “Što ako?” pitanja dolazimo do brzih dodataka ili poboljšanja za naše ideje ili proizvode.

Rezultat: Nove značajke ili promjene na postojećoj ideji/proizvodu ili nova ideja.

Imamo ideju, ali što nakon nje? Kako napraviti plan za prvih 10 i 100 dana. Kroz vježbu dolazimo do brzog inicijalnog plana.

Rezultat: Prva skica inovacijskog plana

 

#4 TRENING - MOTIVACIJA i POBOLJŠANJA

Datum i vrijeme: 26.5. s početkom u 16.00h
Način održavanja: ONLINE (poveznica za spajanje će prijavljenima biti poslana e-mailom)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Svi imamo nešto što nas gura, može li se motivacija iznova pobuđivati i kako je najbolje iskoristiti? Što je motiviralo velike izumitelje i inovatore?

Rezultat: Moj motivacijski kanal

Ideje ne moraju biti velike i ne moraju donositi preokrete. Najčešće se puno može postići i s poboljšanjima u procesima ili malim alatima koji proces čine bržim i učinkovitijim. Kako prepoznati i poticati poboljšanja? Kako ocijeniti i vrednovati poboljšanja?

Rezultat: Prvo poboljšanje, skica procesa za poboljšanja i način kako opisati poboljšanje.

 

#5 TRENING – INOVACIJSKA RADIONICA

Datum i vrijeme: 2.6. s početkom u 11.00h
Mjesto: Inkubator kreativnih industrija (Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Priprema i provođenje inovacijske radionice. Primjer ocjene ideja / poboljšanja / inovacija i koraci koji slijede nakon radionice.

Rezultat: načini praćenja razine inovativnosti, prezentiranje ideja na pravilan način.

 

#6 TRENING - INTERNO PODUZETNIŠTVO

Datum i vrijeme: 9.6. s početkom u 11.00h
Mjesto: Inkubator kreativnih industrija (Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica)
Trajanje treninga: 2 i pol sata

PRIJAVITE SE OVDJE.

Kako napraviti poduzetničku klimu u poduzeću?  Kako dobiti podršku unutar kompanije? Može li voditelj poduzeća biti nositelj promjena? Koji su ključni dionici promjena u poduzeću, kako ih pridobiti?

Rezultat: zaposlenici s poduzetničkim mindsetom

 

Voditelj treninga: Tomislav Buljubašić, autor nekoliko knjiga o kreativnosti i inovacijama, uključen u svakodnevni rad s novim idejama (inovacije i poboljšanja), održao više od 70 inovacijskih radionica u zadnjih 5 godina koje su pomogle u stvaranju mnogih zanimljivih noviteta. Dugogodišnje radno iskustvo na projektima razvoja inovacija i tehnologija u Siemensu. Iskustvo u upravljanju idejama i poznavanje patentnih procesa.

01 04/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice