HR | EN
Novosti

Umjetnost, digitalizacija, inovacije - teme su koje je obuhvatio ART-X event!

Dana 4. veljače u Inkubatoru kreativnih industrija održan je događaj „ART-X“ u organizaciji Entera Koprivnica. Ovaj je događaj drugi po redu događaj koji se odvijao u sklopu projekta Festival kreativnih industrija sufinanciranog od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Događaj „ART-X“ ugostio je predstavnike IT i umjetničkog sektora, a bio je namijenjen svima koje zanima umjetnost, digitalizacija i inovacije, te stvaranje dodane vrijednosti proizvodima ili uslugama.

Američki stručnjak Shamsher Virk ispred ZERO1 neprofitne umjetničke organizacije održao je online predavanje na engleskom jeziku o međunarodnim programima razmjene umjetnika, nakon čega se Drago Cmuk ispred CADCAM Grupe osvrnuo na temu uloge umjetnosti u digitalnoj transformaciji.

Tijana Vuković, doktorandica na Varšavskom sveučilištu gdje je godinama i predavala, danas se bavi promjenama organizacijske kulture primjenom narativnih i art tehnika te je održala predavanje o snazi vizualnog u upravljanju organizacijskom kulturom.

Sudionici eventa imali su prilike upoznati i rad poduzeća VR Pole koje pruža usluge virtualne stvarnosti, a dobitnik je nagrade za najbolju inovaciju u turizmu u 2018. te nagrade Best VR Solutions Provider 2019. VR tehnologija u službi umjetnosti naziv je teme predavanja koje će održao Dragan Vejnović ispred VR Pole-a. 

Braća Marin Adrić i Marija Adrić Soldo predstavili su svoj projekt ART ZA PO DOMA. Što to oni stvaraju i kakva je to kombinacija vizualne umjetnosti i društvenih mreža objasnili su u zadnjem predavanju eventa ART-X.

Tokom trajanja eventa, sudionici su ujedno mogli i razgledati izložene inovativne radove lokalnih IT-ovaca i umjetnika (Heresy Design, Tetrabot, Beyond Pines).

Snimka cijelog događaja dostupna je na YouTube kanalu Entera Koprivnica na sljedećoj POVEZNICI.

 

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Ovaj sadržaj je isključiva odgovornost poduzeća Enter Koprivnica d.o.o.

06 02/2022
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice