HR | EN
Novosti

Održana online konferencija o 3D tehnologijama

Dana 7. rujna je u organizaciji Entera Koprivnica održana konferencija o 3D tehnologijama u online formatu preko Zoom platforme.

Teme konferencije bile su: koncept 3D modeliranja, bitni aspekti pristupa, gdje je sve moguće koristiti 3D modeliranje, 3D modeliranje u zabavnoj i kreativnoj industriji, kako pripremiti modele za 3D printanje, kako printeri rade, koje su važne razlike u dizajnima printera, elektrika i dizajn pojedinih komponenti na printeru, trikovi na koje treba obratiti pozornost.

Predavači su bili Igor Puškarić, 2D/3D CG generalist/umjetnik, teksturni i konceptualni umjetnik, illustrator, te Denis Vajak, asistent na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Igor Puškarić se u svom predavanju osvrnuo na definiciju 3D ispisa, tipove 3D ispisa kao i na prednosti koje 3D tehnologija pruža.

Denis Vajak se pak fokusirao na tehničke aspekte uz detaljnija objašnjenja o FFF printerima (od popularnih materijala i ključnih komponenti, kao i pokretnim konfiguracijama), alate za pripremu printa te samu demonstraciju pripreme modela za print. Na kraju konferencije dao je i par savjeta i trikova vezanih uz 3D printanje.

Ovaj događaj provodi se u sklopu aktivnosti povezivanja subjekata na području djelovanja PPI-a Enter Koprivnica vezan uz izradu prototipova s ciljem prezentacije proizvoda i usluga uz korištenje 3D printera, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost Entera Koprivnica d.o.o.

08 09/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice