HR | EN
Novosti

Tvrtka Elproms – novi korisnik Living laba Koprivnica

Tvrtka Elproms novi je korisnik Living laba čiji je nositelj Grad Koprivnica, a kojim operativno upravlja Regionalna energetska agencija Sjever.

Projekt Living lab odnosi se na područje grada Koprivnice te obuhvaća objekte Grada Koprivnice kojima je Grad Koprivnica osnivač ili suosnivač u okviru kojih se stvaranjem i testiranjem novih ideja, tehnologija i usluga u stvarnom okruženju, potiče istraživanje i razvoj unutar različitih tematskih područja.

Elproms je IT tvrtka usmjerena na stvaranje rješenja temeljenih na tehnologiji Interneta stvari. Tri su glavna poslovna područja kojim se tvrtka bavi: automatizacija kuće (pametna kuća) i nadogradnja prometne infrastrukture (pametni grad), web platforme / aplikacije za industrijske sustave i pametne senzore (Industrija 4.0), suvremena rješenja za upravljanje događajima.

Elproms aktivno sudjeluje u digitalnoj transformaciji s dva softverska rješenja koja je razvio za poduzeća- Improve Card i Qualy. Ova rješenja omogućuju tvrtkama da: digitalno transformiraju svoje poslovanje, povećaju učinkovitost, uštede vrijeme, ekološki vode poslovanje. Trenutno tim radi na stvaranju sustava automatizacije kuća i industrije, koji će povećati sigurnost i učinkovitost potrošnje energije.

Tvrtka Elproms kao novi korisnik Living laba ustupa Inkubatoru pametnu utičnicu PRO-S, koja omogućuje ispitivanje unutarnjih procesa rada sustava pametne utičnice, mjerenje potrošnje električne energije, mjerenje odstupanja iznosa električne energije priključenih uređaja, ispitivanje osjetljivosti tipki osjetljivih na dodir i testiranje vizualnog dojma sustava (za potrebe provedbe testiranja i Living lab projekta).

Stvarajući softverska i hardverska rješenja za tvrtke i pojedince, Elproms se pozicionira kao poželjan partner i sudionik u razvoju hrvatskog i svjetskog tržišta, stoga su i više nego poželjan partner Living laba Koprivnica.

Implementacija je održana u sklopu projekta ECOS4IN kao priprema za uspostavu Digital Information Hub-a. ECOS4IN projekt je financiran iz programa Interreg CENTRAL EUROPE, a sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna eura (85% sufinancira EU).

03 05/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice