HR | EN
Novosti

Kroz akcelerator program polaznici uspješno razvili 6 poduzetničkih projekata

U razdoblju 21.1.-18.3.2021. održan je akcelerator program organiziran od strane Entera Koprivnica. Ovaj dvomjesečni online program obuhvatio je set radionica s ciljem prijenosa znanja i pružanja stručne podrške timovima u razradi njihove poslovne ideje. Polaznici su dobili smjernice iz područja marketinga, financija te pregled kroz pravni aspekt kako bi im se olakšala realizacija njihovih poduzetničkih ideja i plasman na tržištu. Kroz trajanje programa, polaznici su prošli i kroz mentorsku reviziju projekata. Akcelerator program je rezultirao novim poslovnim modelima, a po završetku programa uspješno je razrađeno 6 projekata.

Program je vodio Dražen Nikolić, direktor Founder Instituta. Mentorice su bile i Tihana Petričević, osnivačica Silver technologies koje se bavi razvojem visoko-tehnoloških proizvoda za praćenje zdravlja i sigurnosti starije, slabo pokretne populacije; Sandra Bortek, osnivačica start-upa SightRun koji kroz mobilnu aplikaciju povezuje trčanje i razgledavanje grada kroz audio trkačke ture; Tanja Bjelić, dizajnerica i fotografkinja.  Polaznici su imali priliku poslušati predavanje o privlačenju investicija koje je održao Dario Vuljanko, a o poslovnim i prihodovnim modelima govorio je Filip Stipančić, predstavnik Lean Startupa.

Benedikt Lazar i Leonardo Gazdek razradili su čak 3 projekta. Jedan od projekata namijenjen je rješavanju problema ciljne skupine koja boluje od nekog oblika sljepoće pri čemu se susreću s problemom orijentacije u prostoru i kretanju isključivo po naučenoj ruti. Rješenje predstavlja razvoj pametnih naočala u koje će biti ugrađena navigacija, zvučna signalizacija i senzor dubine. Drugi pak projekt obuhvaća razvoj senzora koji će pomoću umjetne inteligencije moći detektirati bolesti u ranoj fazi kroz prijenos mirisa u elektronički oblik. Radili su i na razradi ideje razvoja aplikacije za skeniranje stopala koja se prilagođava brandovima i koristi senzore dubine u novim mobilnim uređajima.

Akcelerator program pomogao je i u razvoju igračaka koje potiču finu motoriku namijenjenih za djecu s teškoćama u razvoju sa senzoričkim invaliditetom. Na razvoju tih igračaka radi Mirjana Miklić koja je već i otvorila svoj obrt Sovicu, a već ima i izrađene prototipove igara.

Mentorstvo je odrađeno i u razvoju slikovnice specifičnog interaktivnog oblika kroz koju djeca aktivno uče o zdravim obrocima koju razvija Vesna Bosanac, kao i na razvoju ideje dječjeg personaliziranog dnevnika za upisivanje uspomena Jelene Poljak Gaži.

Čestitke polaznicima na uspješno završenom akcelerator programu!

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ovaj događaj provodi se u sklopu aktivnosti povezivanja subjekata na području djelovanja PPI-a Enter Koprivnica na temu prezentiranja novih poslovnih modela i digitalizacije poslovanja, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

22 03/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice