HR | EN
Novosti

Istražite nova tržišta pomoću digitalnih tehnologija kroz bespovratna sredstva do 200.000 EUR!

Iskoristite priliku i prijavite se za stvaranje konzorcija kroz koji ćete biti u mogućnosti istražiti nova tržišta pomoću digitalnih tehnologija, proći obuku i osposobljavanje zaposlenika te zatražiti poslovnu podršku i mentorstvo uz bespovratna sredstva do 200.000 EUR!

BETTER FACTORY četverogodišnji je projekt financiran sredstvima H2020 čiji je cilj pomoći proizvođačima da izađu na nova tržišta s prilagodljivim, personaliziranim portfeljem proizvoda ili usluga. Mala i srednja poduzeća koja se bave proizvodnim djelatnostima moći će razviti nove poslovne modele i digitalizirati svoje pogone te započeti s proizvodnjom novih ili personaliziranih proizvoda kroz suradnju i partnerstvo s poduzećima, umjetnicima i dobavljačima tehnologije za vrijeme trajanja projekta Better Factory.

Better Factory okuplja ključne aktere u tehnologiji, umjetnosti i inovacijskom okruženju kako bi pružio integrirani inovacijski okvir i europsku mrežu za mala i srednja poduzeća koja imaju za cilj proizvodnju inovativnih i personaliziranih proizvoda i usluga. Konzorcij koordinira VTT (Finska), a uključuje 28 partnera iz 18 europskih zemalja koji predstavljaju umjetnički ekosustav, pružatelje tehnologija, industrijske klastere, dobavljače tehnologije, programere, stručnjake za pravni okvir i komunikaciju.

JAVNI POZIV se sastoji od nekoliko faza:

1. Individualna prijava

Individualna prijava preliminarni je korak za pojedine članove budućih konzorcija prijavitelja da predaju svoju online prijavu putem jednog od tri poziva za proizvodna mala i srednja poduzeća, umjetnike ili dobavljače tehnologije. Glavni cilj ovog poziva je odabrati najinovativnije izazove s kojima se suočavaju proizvodna mala i srednja poduzeća te identificirati umjetnike i dobavljače tehnologije koji su spremni obratiti se i surađivati ​​s proizvodnim malim i srednjim poduzećima.

Prijave za sve prijavitelje otvorene su do 18. ožujka 2021.

2. Matchmaking proces

Nakon odabira malih i srednjih poduzeća, odabrani podnositelji zahtjeva ući će u postupak usklađivanja kako bi se osiguralo stvaranje kvalitetnih konzorcija koji mogu poslati uspješne projektne prijedloge na 1. otvoreni poziv.

3. Zajednički projektni prijedlog

Zahvaljujući procesu spajanja, proizvodna mala i srednja poduzeća zajedno s dobavljačima tehnologije i umjetnicima moći će se prijaviti na 1. otvoreni poziv raspisan od strane Better Factory. Konzorcij bi trebao biti sastavljen od 1 proizvodnog MSP-a, 1 umjetnika i 1 tehnološkog dobavljača. Tijekom trajanja projekta bit će raspisana 2 otvorena poziva unutar kojih će sveukupno 8 konzorcija biti odabrana za financiranje.

Prvi otvoreni poziv bit će objavljen u svibnju 2021.

Više informacija pronađite na službenoj stranici projekta.

Svi zainteresirani poduzetnici proizvodnih djelatnosti se mogu za više informacija obratiti timu Enteru Koprivnica na sljedeću e-mail adresu: info@enterkoprivnica.hr ili na broj telefona 048/222-338.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ovaj članak služi za Informiranje o mogućnostima dobivanja financijskih sredstava, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.:
https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

 

29 01/2021
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice