HR | EN
Novosti

Enter Koprivnica organizirao ICT meets the ARTS događaj posvećen interakciji umjetnosti i ICT-a

Danas je održan „ICT meets the ARTS“, događaj koji je organizirao Enter Koprivnica u sklopu projekta Region Arts. Okupili su se predstavnici IT i umjetničkog sektora koji su se dotaknuli tema poput filma, gaminga, programiranja, glazbe, inovacija i kulture.

Na početku događanja prikazan je video koji je objedinio odlične primjere balansa umjetnosti i tehnologije nastao u suradnji s Beyond Pines Films. Priču o nastanku kratkometražnog SF filma „Slice of Life“ kao hrvatskoj posveti Blade Runneru ispričali su njegovi kreatori Dino Julius i Luka Hrgović.

O digitalnoj transformaciji kulture govorilo se na panelu u kojem su sudjelovale Klara Petrović ispred Kontejnera – biroa suvremene umjetničke prakse, Deborah Hustić ispred Radione – Zagreb makerspace i Mario Čelan, voditelj projekta inkubator Pismo Novska. Moderatorica panela Ivana Nikolić Popović, akademska slikarica i dizajnerica te predsjednica Hrvatskog klastera konkuretnosti kulturnih i kreativnih industrija istaknula je da u većini slučajeva poduzeća odvajaju strategiju razvoja od kreativnosti, kulture i umjetnosti zbog straha od pogreške i promjene.

Razvoj video igara je odnedavno nadmašio glazbenu i filmsku industriju te postao najbrže rastuća grana ICT-a, napomenuo je Aleksandar Gavrilović iz Gamechuck studija. Sunčica Barišić, javnosti poznatija pod imenom Insolate, dotaknula se teme multidimenzionalnog pristupa glazbi te ispričala kako je započela svoj najnoviji projekt online masterclass glazbene produkcije u regiji.

Tomislav Buljubašić, inovacijski menadžer, napomenuo je da je suradnja nužan preduvjet za inovacije, što je vidljivo i kroz neke od najvećih primjera zajedničkih inovacija, kao što su: Apple, Google i Netflix.

Snimku događaja možete pogledati na youtube kanalu Enter Koprivnica https://www.youtube.com/watch?v=o6RjDXsLd_c

Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) https://www.interregeurope.eu/regionarts/je financiran preko INTERREG EUROPE programa https://www.interregeurope.eu/. U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja, a vrijednost projekta je 1.635,670,00. Ovaj članak isključiva je odgovornost poduzeća Enter Koprivnica.

 

13 11/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice