HR | EN
Novosti

Spoj tehnologije i hrane prikazan na Food tech campu

Enter Koprivnica je 16. listopada u Inkubatoru kreativnih industrija organizirao Food tech camp - događaj koji je okupio stručnjake iz područja koji spajaju tehnologiju s hranom.

O zdravoj hrani kao luksuzu ili potrebi govorila je Nada Zlatar Lukavski, promotorica raw food načina prehrane i brige o zdravlju. Istaknula je da je voće najbolji lijek, daje najviše energije te izgrađuje naše tijelo i stanice. Poznati koprivnički Masterchef Vedran Beg održao je predavanje na temu superfoods na lokalnoj razini. Naglasio je da namirnice iz vrta zapravo predstavljaju budućnost jer je to hrana koja odgovara našem genetskom kodu, a ujedno predstavlja i samoodrživost lokalne zajednice. Zanimljivo online predavanje održala je i Natalie Shmulik, direktorica Hatchery Chicago inkubatora koje okuplja poduzeća iz sektora hrane i pića, a dotaknula se tema poput: digitalizacije poslovanja poduzeća, konkurencije supermarketa, te prilagodbe promjenama na tržištu i novim trendovima.

O razvoju poslovanja i plasiranju na tržište još jedne craft pive govorili su predstavnici Varionice, pioniri craft beer scene u Hrvatskoj. Između ostalog, istaknuli su da se prosječno popije 84 litara piva po glavi stanovnika u Hrvatskoj. Unutar EU aktivno je nešto više od 10.150 pivovara, a u Hrvatskoj oko 80. Zanimljiva je i činjenica da je u Hrvatskoj 2018. godine proizvedeno 3.434.000 hl piva, EU 405.938.000 hl, a sama Varionica craft brewery je proizvela 1.000 hl.

Ovaj događaj provodi se u sklopu aktivnosti povezivanja subjekata na području djelovanja PPI-a Enter Koprivnica na temu inovacije u preradi hrane, uvođenje novih tehnologija u poduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost Entera Koprivnica d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

17 10/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice