HR | EN
Novosti

Edukacija o poreznom okviru poslovanja - prijavi se!

Kako funkcionira sustav PDV-a i sustav poreza u RH za sve koji se bave poduzetništvom? Kako minimalizirati porezne rizike te odabrati pravi način oporezivanja? Saznaj na edukaciji o poreznom okviru poslovanja!

Edukacija će obuhvatiti sljedeće teme:
- trenutni zakonodavni okvir;
- registracija poslovne djelatnosti kod Porezne uprave, upis u registar poreznih obveznika, uvjeti za ulazak i izlazak iz sustava PDV;
- moguće neoporezive isplate zaposlenima;
- obveza plaćanja doprinosa za ključno osoblje trgovačkih društava;
- mogućnosti umanjenja porezne osnovice;
- reprogram otplate poreznog duga; i
- porezna zastara.

Kome je namijenjena?
Trgovačkim društvima (d.o.o. i j.d.o.o.), obrtima i samostalnim djelatnostima.

Mjesto i vrijeme:
26.10. s početkom u 13h u Inkubatoru kreativnih industrija na adresi Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica. Prijavi se OVDJE. Edukacija je besplatna, a broj mjesta je ograničen.

Predavač: Biljana Stanković

Kratka biografija:

Biljana Stanković rođena je i školovala se u Koprivnici sve do odlaska na studij u Zagreb, gdje je završila Ekonomski fakultet, sa specijalizacijom iz računovodstva i financija. Nakon toga radila je u Poreznoj upravi u Zagrebu i nekoliko međunarodnih i domaćih konzultantskih tvrtki, na pozicijama poreznog savjetnika. Jedna je od najmlađih certificiranih poreznih savjetnika u RH i redovni sudionik svih edukacija i savjetovanja pri Hrvatskoj komori poreznih savjetnika, gdje se redovito usavršava i dijeli iskustva sa ostalim kolegama poreznim savjetnicima. Objavila je nekoliko članaka u stručnim časopisima, a redovito objavljuje stručne članke u poslovnom časopisu Poduzetnik, pokušavajući hrvatskim poduzetnicima na jednostavan i lak način pojasniti porezne propise koji značajno utječu na njihovo poslovanje.

Ova edukacija provodi se u sklopu aktivnosti informiranja MSP-ova o promjenama u zakonodavstvu, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

16 10/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice