HR | EN
Novosti

Everywhere International SMEs-projekt se privodi kraju, a njegov stvarni utjecaj tek počinje biti vidljiv

Projekt Interreg Europe, Everywhere International SMEs (EIS), koji financira Interreg Europe, postigao je uspješan zaključak.

EIS projekt je započeo u ožujku 2017. godine i nadovezuje se na učenje da su mala i srednja poduzeća koja se internacionaliziraju robusnija u vrijeme kriza, otvaraju više radnih mjesta i inovativnija su od usporedivih poduzeća koja to ne čine. Cilj koji je postavilo 7 partnerskih regija EIS-a iz cijele Europe bio je razviti inicijative koje poboljšavaju sposobnost MSP-a za izvoz u inozemstvo.

Iako se projekt sada privodi kraju, stvarni utjecaj tek se počeo pokazivati, kako objašnjava voditelj projekta John Fitzgibbon:

„Stvarna vrijednost takvog projekta je vidljiva u razdoblju nakon završetka projekta. Nekoliko dobrih praksi već je identificirano i sada su dostupne poduzetničkim potpornim institucijama na cijelom kontinentu. Za regije koje sudjeluju u projektu, učenja se već provode i, dok govorimo, pomažu malim i srednjim poduzećima u procesu internacionalizacije..

Štoviše, partnerstvo je stvorilo strukturirani proces -, The GlobalEIS Tool - koji je bio u središtu inicijativa za internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća u svim regijama. Ovi opipljivi rezultati već su postavili putanju utjecaja koja seže daleko izvan samog projektnog razdoblja. Jako smo zadovoljni i ponosni na naše kolektivne rezultate."

06 10/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice