HR | EN
Natječaji

EDA Defence Innovation Prize 2020

Europska obrambena agencija EDA objavila je poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u nagradnom natječaju ‘EDA Defence Innovation Prize 2020’. Na natječaju se nagrađuju istraživački subjekti i tvrtke koje su osmislile revolucionarne i inovativne tehnologije, procese, proizvode ili usluge koje su primjenjive u domeni obrane.

Ovim natječajem će se nagraditi inovativne obrambene ideje koje se bave područjem inovativnih tehnologija ili rješenja za suzbijanje rojeva bespilotnih letjelica (UAV), posebno u pogledu zaštite dinamičkih i statičkih kopnenih platformi i objekata.

Očekuje se da će kandidati predložiti ideje koje bi, ako se primijene do 2030. godine, doprinijele poboljšanju obrambenih sposobnosti država članica posebno vezanih za:

  • otkrivanje i prepoznavanje rojeva malih dronova
  • mjere ublažavanja koje uključuju sposobnost presretanja, onesposobljavanja  i neutraliziranja neprijateljskih vozila te
  • minimiziranje kolateralne štete.

Nagrada za pobjednički koncept ili ideju iznosit će 30.000 eura, a natjecanje je otvoreno za sve vrste industrija i istraživačkih institucija u Europi. Cilj je doprijeti do najšireg spektra inovativnih programera i proizvođača – posebno malih i srednjih poduzeća kao i istraživačkih organizacija i sveučilišta koja obično nisu izravno uključena u tradicionalne obrambene istraživačke i razvojne aktivnosti. Posebno se potiču prijave dvojnih i civilnih/komercijalnih inovatora i istraživača.

Rok za podnošenje prijava je 4. rujna 2020. do 17 sati.

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Ovaj članak služi za Informiranje o natječajima u najavi, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/          

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/ 

12 08/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice