HR | EN
Novosti

Osigurano 300 milijuna kuna kredita za kulturne i kreativne poduzetnike

Od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. godine poduzetnici koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija mogu podnijeti  zahtjev poslovnim bankama za odobrenje kredita uz korištenje državnih jamstava osiguranih iz Programa jamstva za kredite za poduzetnike aktivne u području kulture i kreativnih industrija.

Program je pokrenut od strane Ministarstva kulture i medija u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Ministarstvom financija, a u okviru drugog paketa mjera koje imaju za cilj poticanje i ponovno pokretanje proizvodnje i distribucije kulturnih sadržaja kao i osiguravanje likvidnosti poduzetnika koji djeluju u navedenim područjima te koji su osjetili negativne posljedice na svoje poslovanje zbog zabrane okupljanja i otkazivanja događanja, zatvaranja kazališta, kina i koncertnih dvorana.

Programom se predviđa 300 milijuna kuna kredita uz jamstvo u iznosu 100 % glavnice kredita, što znači najviše 800.000 € po korisniku. Jamstvo najkraće može trajati 1 godinu, a najduže 5 godina unutar kojih je moguće odobriti do 1 godinu počeka. Rok korištenja je kredita iznosi 6 mjeseci. Kamatnu stopu definira poslovna banka, ali ista ne smije prelaziti 2 %. Krediti su namijenjeni isključivo za financiranje obrtnih sredstava.

Ovaj program se temelji na Privremenom okviru Europske komisije -za mjere državne potpore kako bi se podržao kulturni i kreativni sektor u situaciji COVID-19 te je usvojen 2. srpnja 2020. od Vlade RH.

Za više informacija vezanih uz ove kredite obratite nam se na e-mail adresu: info@enterkoprivnica.hr 

Ovaj članak služi za informiranje o mogućnostima dobivanja financijskih sredstava, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o..

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Za više informacija o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

28 07/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice