HR | EN
Novosti

Važnost međuregionalne razmjene iskustava

Kroz Interreg projekt Region Arts Hrvatski partner Enter Koprivnica imao je priliku posjetiti regije projektnih partnera i učiti od najboljih. Uz priliku za učenje o inovacijama, upoznavanje različitih kultura i bolje upoznavanje partnera, razmjena iskustava izuzetno je važna zbog uvida u način na koji rade druge regije, njihovog pristupa problemima i poslovnih procesa.

Partner Enter dobio je priliku da se upozna s dobrim praksama partnera i prenese ih dionicima u Hrvatskoj, a također se upoznao s raznim regionalnim politikama. Tijekom svojih aktivnosti Enter je okupio različite dionike iz svijeta ICT-a i ART-a i dionike institucija odgovornih za kreiranje nacionalnih programa. Neki od njih sudjelovali su u razmjenama iskustava kako bi dobili bolji uvid u aktivnosti projekta Region Arts. Enter usko surađuje s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO-m (Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije), tijelima odgovornima za kreiranje programa.

U ovom razdoblju partner je imao dva sastanka s dionicima na kojima se razgovaralo o projektnim aktivnostima i akcijskom planu. Prvi je bilo s predstavnicima ART-a i ICT-a kroz njihove organizacije Radiona, Tetrabot i Kontejner, a drugi je bio s predstavnicom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na posljednjem se raspravljalo o trenutnom i budućem programskom razdoblju.

Prijedlozi aktivnosti akcijskog plana prepoznate su kao korisne i potrebne u postizanju konkurentnosti i inovativnosti MSP-a. Partner Enter na tom sastanku je prezentirao dobru praksu partnera iz Italije s DIH tematikom. Prije toga, predstavnici Entera razgovarali su s predstavnicom Talijanske nacionalne konfederacije obrta i malih i srednjih poduzeća koja je odgovorna za uspostavljanje DIH-a kako bi dobili  više informacija o DIH-u i njegovim aktivnostima.

Zaključno, prilika za suradnju, razmjenu znanja i stvaranje mreža poboljšala je rad partnera Enter i potaknula ga da pokuša utjecati i poboljšati nacionalne programe. Zainteresirani dionici koji su uključeni u projekt dali su partneru informacije o potrebama sektora, problemima s kojima se suočavaju i prijedlozima za njihovo rješavanje. Oni šire informacije o projektu među različitim akterima i tako podižu svijest o važnosti interdisciplinarne suradnje.

Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) je financiran preko INTERREG EUROPE programa. U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja, a vrijednost projekta je 1.635,670,00 €. 

28 05/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice