HR | EN
Natječaji

Umjetnost i kultura online - Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Ministarstvo kulture je objavilo Otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) pod nazivom "Umjetnost i kultura online". 

Navedeni Otvoreni poziv "Umjetnost i kultura online" je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti osoba starijih od 54 godine i mlađih od 25 godina sudjelovanjem u umjetničkim i kulturnim aktivnostima online putem. Ovim pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti putem interneta koje su usmjerene na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Poziv se provodi u okviru specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije.

Prijavitelji mogu biti organizacije civilnog društva (udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti, umjetničke organizacije), a za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru ovog Poziva osigurano je 25 milijuna kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 100.000,00 kuna, dok najviši iznos može iznositi 500.000,00 kuna.

Za potencijalne prijavitelje će nadležno tijelo organizirati online informativnu radionicu, a vrijeme održavanja iste, obrazac za prijavu sudjelovanja na radionici i adresa elektroničke pošte će biti naknadno objavljeni.

Više informacija o natječaju možete pogledati OVDJE.

 

20 05/2020
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice